Sport

Lucian Bute, învins prin KO în primul meci după scandalul de dopaj

Lucian Bute a fost învins de columbianul Eleider Alvarez, prin KO tehnic în repriza a cincea, într-un meci care a avut loc sâmbătă dimineaţă, la Quebec, primul pe care boxerul român îl susține după scandalul de dopaj în care a fost implicat.

Schimbarea de categorie pentru Lucian Bute s-a văzut în meciul cu Eleider Alvarez. La semigrea, gălățeanul a simțit din plin greutatea loviturilor columbianului care nu avea un palmares impresionant în ceea ce privește procentajul de victorii înainte de limită. Cu toate acestea, un moment de neatenție, din runda a cincea, l-a costat pe Bute o nouă șansă la o centură mondială, scrie digisport.ro.

Publicitate

Eleider Alvarez are 32 de ani şi este neînvins în 22 de partide la profesionişti, din care zece câştigate prin KO. El va lupta cu Adonis Stevenson, posibil pentru titlul WBC la categoria semigrea, la 22 sau 24 aprilie, informează News.ro.

Primele declaraţii ale lui Bute

După meci, Lucian Bute a declarat că partida cu Eleider Alvarez a fost una strânsă, dar sportivul columbian a reuşit să-l surprindă în repriza a cincea. Bute a adăugat că va discuta cu echipa sa pentru a decide ce va face în continuare. Vă mulţumesc pentru sprijin. Meciul a fost strâns, dar el m-a surprins. Îl felicit, a meritat victoria. Acesta este boxul. Voi discuta cu echipa mea pentru a decide ce voi face în continuare”, a declarat Bute la finalul întâlnirii.

„Nu a fost să fie… am pierdut KO în a 5-a repriză. Mă simţeam în meci, da\’ am fost surprins cu o lovitură bună de la adversar. Îl felicit. Viaţa continuă! Vă mulţumesc că m-aţi încurajat mereu”, a scris pugilistul român pe Facebook.

Alvarez a spus că Bute a fost cea mai mare provocare a carierei sale de până acum. „Aştept de doi ani un meci cu Adonis Stevenson. Lucian a fost cea mai mare provocare a mea de până acum. Sper că acum Stevenson nu va avea nicio scuză”, a afirmat Alvarez.

Lucian Bute, care are acum un bilanţ de 32 de victorii, trei înfrângeri şi o remiză la profesionişti, a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie 2016, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate, confruntare în urma căreia suedezul şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

Bute a afirmat în repetate rânduri, după ce a fost depistat pozitiv, că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis în sport şi că va acţiona în instanţă laboratorul care a preparat suplimentul care conţinea substanţa respectivă.

La 25 noiembrie, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a acceptat explicaţiile lui Lucian Bute, conform cărora substanţa cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat, astfel că boxerul a putut lupta din nou. Cele două părţi au ajuns la un acord ca Bute să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului. În plus, pugilistul a acceptat o \”suspendare teoretică\” de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie.

În 6 decembrie, Yvon Michel, preşedintele clubului GYM, care îl reprezintă pe Lucian Bute, a precizat că a încheiat un acord pe termen lung cu pugilistul român, iar acesta a revenit în ring la meciul cu Alvarez.

Înainte de meciul cu Badou Jack, Bute boxase ultima în noiembrie 2015, când a fost învins de britanicul James DeGale, acesta din urmă apărându-şi astfel cu succes centura IBF la categoria supermijlocie. Bute (32-3, 25 KO) a deţinut şi el centura IBF, în perioada 2007-2012.

Ultima victorie al lui Bute datează din august 2015, când l-a învins pe italianul Andrea Di Luisa prin KO în repriza a patra.

Runda 1: Meciul incepe cu lovituri la corp din partea lui Alvarez. Bute incearca si el un croseu dar e contrat repede de Alvarez. Lucian e mai lent decat adversarul sau in aceasta runda insa si ultimele 2 meciuri au fost incepute mai lent de roman. Bute boxeaza bine din exterior, fiind pe garda inversa fata de Alvarez. Croseu bun de stanga pentru Lucian. Alvarez trimite o directa de dreapta. Croseu de dreapta pentru Alvarez, uppercut la stomac pentru Bute. Prima runda de tatonare. 10-9 Alvarez

Runda 2: Aceeasi tatonare intre cei doi. Alvarez trimite directe cu bratul din fata, Bute incearca sa loveasca la corp. Directa de stanga croseu de dreapta bune pentru Bute. Alvarez loveste sub centura si e avertizat de arbitru. Bute e mai ofensiv runda aceasta si parca mai rapid. Directa de stanga pentru Bute. Alvarez sta la cutie si incearca sa contreze. 10-9 Bute

Runda 3: Alvarez incepe tare, cei doi schimba crosee puternice. Alvarez trimite lovituri la corp, Bute boxeaza mai frumos, Alvarez sta doar la contra. Eschive frumoase pentru Bute, Alvarez conecteaza o directa de dreapta. Combinatie buna pentru Alvarez. Bute se misca mult in fata columbianului. Croseu de stanga Alvarez. Bute fine aproape si puncteaza bine. STANGA BUTE!!! Cea mai puternica lovitura a meciului. In sala se striga \”Bute! Bute!\”. 10-9 Bute

Runda 4: Bute il duce in colt pe Alvarez. Dreapta buna pentru Alvarez. Alvarez e avertizat sa nu loveasca in spatele capului. Bute il duce in colt pe Alvarez si il loveste de cateva ori. Alvarez incearca si el sa raspunda cu cateva lovituri insa Bute eschiveaza excelent. Alvarez trimite lovituri la corp. Bute forteaza iar pe finalul rundei. 10-9 Bute

Runda 5: Alvarez iese la bataie dupa ce a pierdut cateva runde la rand. Bute se misca bine in fata lui iar columbianul loveste in aer. Dreapta buna pentru Alvarez. Croseu dreapta bun pentru Alvarez. Wow, Bute e la podea dupa un croseu al lui Alvarez si este KO!!!

 

Publicitate
banner we radio