Ştiri locale

We love our gadgets, emisiune noua la We Radio!

Colegul nostru Răzvan a vorbit azi la „We love our gadgets” despre aplicaţia care îţi consumă bateria mult mai repede, despre ceasurile inteligente româneşti care au apărut deja şi la noi pe piaţă, dar şi despre invenţia unui croat, una puţin ieşită din comun, este vorba despre Banca Smart!

Vă pomeneam de o aplicaţie care omoară bateriile smartphone-urilor, este vorba despre aplicaţia Facebook. Utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operare iOS au mari probleme după ce au instalat aplicația Facebook. Ceea ce s-a crezut a fi doar o speculație, a devenit se pare certitudine, fiind confirmată de reprezentanții Facebook. Specialiștii au demonstrat, în urma unor teste, că 38% din baterie este consumată de Facebook. Și asta chiar dacă aplicația nu este deschisă. În timp ce reprezentanţii Facebook au spus că lucrează la o rezolvare în acest sens, mai multe site-uri specializate spun că singura soluţie în acest moment este ştergerea aplicaţiei din telefon. Aşadar dacă aveţi iPhone şi vi se descarcă bateria mai repede decât de obicei să ştiţi că nu telefonul este de vină, ci aplicaţia de Facebook.

Publicitate

____________________________________

\"vector\"

Să ştiţi că nu doar companiile mari ştiu să producă ceasuri inteligente, şi noi românii avem ceva de spus la acest capitol. De curând au fost lansate şi la noi în ţară primele ceasuri inteligente româneşti. Ele se numesc Vector Watch şi vor fi distribuite exclusiv prin Orange, la preţuri cuprinse între 300 şi 500 de euro. Ceasurile, disponibile de asemenea pe pieţele din Marea Britanie şi America, au ecran alb-negru, pot funcţiona până la 30 de zile cu o singură încărcare a bateriei, sunt fabricate din oţel inoxidabil şi sunt singurele de pe piaţă compatibile cu cele mai populare sisteme de operare – iOS, Android şi Windows Phone. Aceste ceasuri au început să fie livrate din 20 octombrie.

____________________________________

Tehnologia nu stă pe loc, se inventează şi reinventează în fiecare zi, astfel că de curând un student din Croaţia a inventat Băncile Smart. Câteva astfel de exemplare au fost instalate în parcuri, iar cei nedespărţiţi de telefoanele inteligente se înghesuie pe lângă invenţia tânărului. Motivul? Fiecare bancă este dotată cu panouri solare, iar energia poate fi folosită pentru a alimenta câte patru dispozitive inteligente în acelaşi timp. Cei ce vor să îşi încarce telefonul trebuie să aibă la ei doar un cablu USB. Iar noaptea, banca începe să lumineze. Acum, studentul şi colegii lui au planuri mari pentru viitor. Vor să creeze un sistem pentru ca banca să poată oferi energie fără a fi nevoie de un fir.

____________________________________

\"iphone7\"

Deşi iPhone 6S abia a fost lansat, apar deja speculaţii în ceea ce priveşte următorul telefon al celor de la Apple. Cu atât mai mult cu cât Apple i-a obişnuit pe utilizatori cu schimbări cu adevărat mari din 2 în 2 ani, seria S fiind un upgrade la precedentul telefon. Deşi mai este aproape 1 an până la lansarea iPhone 7, au apărut deja primele speculaţii. Într-o notă dată investitorilor, un analist susţine că iPhone 7 va avea un design complet nou. Conform spuselor lui, iPhone 7 ar putea să vină fără butonul de home, display-ul să fie mai mare, bateria mai bună şi ecranul să fie din safir.

____________________________________

Nu uitaţi că în fiecare marţi şi joi, la We Radio aveţi parte de toate noutăţile din tehnologie în noua rubrică „We love our Gadgets”, de la ora 15.20!

Publicitate
Publicitate
banner we radio