Ştiri locale

Lotul naţional de Informatică al României, în tabără de pregătire la Târgu Secuiesc

Peste 30 de elevi din ţară, membri ai lotului naţional lărgit de Informatică, vor participa, timp de o săptămână, la o tabără de pregătire în municipiul Târgu Secuiesc.

Tabăra se va desfăşura în perioada 4-11 mai a.c., la Liceul Tehnologic „Gábor Áron” din Târgu Secuiesc, iar din lot fac parte 20 de elevi seniori (din clasele IX-XII) şi 12 juniori (elevi în clasele V-VIII), premiaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Informatică, menţionează conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, într-o postare pe site-ul instituţiei.

Publicitate

Elevii vor participa la cursuri de pregătire şi vor susţine probele de baraj în vederea selecţiei pentru stabilirea echipelor reprezentative ale României la concursurile internaţionale de Informatică, printre care Olimpiada internaţională de Informatică, Olimpiada ţărilor din Europa Centrală şi Balcaniadă.

În program sunt cuprinse şi activităţi recreative, respectiv excursii în staţiunea Covasna, Băile Balvanyos, Lacul Sfânta Ana, Băile Tuşnad şi Muzeul etnografic din Cernat.

Tabăra este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, cu sprijinul mai multor parteneri.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio