Ştiri locale

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot solicita gratuit puieți de pomi fructiferi

Actualizare! Primăria Sfântu Gheorghe anunţă că din motive administrative, acţiunea de distribuire a pomilor fructiferi care trebuia să aibă loc pe 23-24 martie la Sfântu Gheorghe este AMÂNATĂ pentru o dată care va fi anunţată ulterior. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri şi vă mulţumim pentru înţelegere!

________________

Ştirea iniţială:

Puieţii vor fi distribuiţi fără înscriere, pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

Pentru al treilea an consecutiv, Fundația Comunitară Covasna împreună cu Primăria Sfântu Gheorghe distribuie gratuit puieți de pomi fructiferi locuitorilor din oraş, în cadrul programului „Un pom pentru generaţia viitoare”.

La fel ca anul trecut, fiecare persoană poate solicita maxim 5 puieți pe adresă, scopul programului fiind de a reintroduce soiurile de fructe autohtone din Transilvania și de a satisface nevoia familiilor de fructe sănătoase.

La program pot participa doar persoanele care locuiesc în Sfântu Gheorghe, solicitând un număr maxim de 5 puieți pe familie (adresă). Solicitanții pot primi puieții dacă dispun de o suprafață potrivită pentru plantarea pomilor în Sfântu Gheorghe, nu au restanțe fiscale la bugetul local și se angajează să îngrijească pomii fructiferi.

Puieţii pot fi preluaţi doar personal, fără înscriere, pe baza unui act de identitate, în zilele de joi şi vineri (23-24 martie) între orele 9-15 de la Grădinăria oraşului (str. Arcuşului nr. 22), pe principiul „primul venit, primul servit”.

În acest an, locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea alege dintr-un număr total de aproape 1.300 de puieți de diferite soiuri: meri, peri, pruni, cireşi, vişini, caişi, piersici.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio