Ştiri locale

Locuitorii din Sfântu Gheorghe, invitaţi să se implice în programele culturale de Crăciun

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au lansat, vineri, un apel către cetăţeni să se implice în organizarea programelor culturale de Crăciun, menţionând că, din cauza măsurilor de austeritate impuse de Guvern, municipalitatea are resurse financiare limitate pentru aceste evenimente.

Potrivit organizatorilor, tradiţionalul Târg de Crăciun din centrul municipiului Sfântu Gheorghe va avea loc anul acesta în perioada 16-23 decembrie, iar cetăţenii, grupurile artistice şi asociaţiile care doresc au posibilitatea de a susţine programe pe scena în aer liber.

„În conformitate cu ordonanţa de urgenţă intrată în vigoare la sfârşitul lunii octombrie, resursele financiare pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentelor sunt limitate. Prin urmare, Casa de Cultură “Konya Adam” îi îndeamnă pe locuitorii din Sfântu Gheorghe, grupurile artistice şi asociaţiile să se implice în realizarea programelor culturale. Să transformăm cea mai frumoasă sărbătoare într-o experienţă comunitară autentică: să ne dăruim unii altora spectacolele în aşteptarea Crăciunului. În cadrul acestei colaborări, oricine poate să se înscrie, indiferent de vârstă, individual sau în grup, cu producţii de gen muzical, poetic, dans sau producţii neconvenţionale care să evoce atmosfera sărbătorilor de iarnă. Casa de Cultură „Konya Adam” oferă oportunitatea de a urca pe scena din Piaţa Centrală a oraşului pe durata Târgului de Crăciun, în perioada 18-22 decembrie”, se arată într-un comunicat de presă.

Participarea se face pe bază de înscriere prealabilă la sediul Casei de Cultură „Konya Adam” (strada Kossuth Lajos nr. 13), personal sau prin email la adresa danciuhelga.kultura@gmail.com, până pe 29 noiembrie, urmând ca selecţia să fie făcută pe 30 noiembrie, au menţionat organizatorii.

Publicitate
banner we radio