Antal Arpad
Ştiri locale

Locuinţe de serviciu pentru angajaţii Primăriei Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe va acorda trei locuinţe de serviciu angajaţilor din cadrul aparatului propriu, precum şi din cadrul instituţiilor de cultură şi de învăţământ aflate în subordinea autorităţii publice locale.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba despre trei case construite pe strada Borviz care vor fi date în chirie, menţionând că intenţia autorităţilor locale este de a continua construirea de locuinţe de serviciu pentru specialiştii care lucrează în municipiu.

Publicitate

„Consider că nu există o corelare între răspunderea funcţionarilor şi salariile pe care ei le primesc şi încercăm în acest fel să găsim soluţii pentru a atrage tinerii specialişti. Nu au salariu mare, dar le putem oferi locuinţe de serviciu. Să vedem câte persoane vor fi interesate”, a precizat Antal Árpád.

El a menţionat că speră ca şi programul „Hai acasă”, pe care l-a iniţiat în urmă cu câţiva ani, să primească „un elan mai mare”. Prin acest program, municipalitatea acordă gratuit terenuri pentru construirea de locuinţe tinerilor plecaţi la studii în ţară sau străinătate şi care decid să revină la Sfântu Gheorghe.

„Prefer ca tinerii să plece şi să se întoarcă acasă cu informaţii, cu bani şi cu o altă viziune despre lume”, a spus Antal Árpád.

Până acum programul nu s-a bucurat de foarte mare succes, pentru că majoritatea tinerilor nu au bani pentru ridicarea construcţiei.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio