Info Trafic, Ştiri locale

Localizarea în timp real a utilajelor de deszăpezire din Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe şi TEGA S.A. pun la dispoziţia locuitorilor o platformă unde pot fi urmărite în timp real locaţiile utilajelor folosite de TEGA pentru deszăpezirea străzilor din Sfântu Gheorghe.

Pentru a accesa platforma daţi click AICI şi introduceţi:
Utilizator: tega22
Parolă: tega22

Publicitate

La fel ca în trecut, contractul pentru deszăpezire dintre Primăria Sfântu Gheorghe şi TEGA S.A. acoperă drumurile principale ale orașului, dar există un număr mic de străzi secundare unde nu se curăță zăpada. În acelaşi timp, unele secțiuni de drumuri neasfaltate nu pot fi curățate, deoarece utilizarea plugurilor de zăpadă necesită o suprafață mai mult sau mai puțin plană.

Deszăpezirea începe întotdeauna de pe drumurile cele mai aglomerate și continuă spre drumurile mai puțin importante. În caz de ninsoare, plugurile de zăpadă lucrează continuu, ceea ce este de obicei suficient, dar nu este neobișnuit ca zăpada să acopere drumul curățat în câteva minute, chiar dacă nu este foarte abundentă.

Flota TEGA include în prezent două camioane care funcționează ca mașini de stropit în timpul verii, iar iarna sunt folosite pentru a stropi carosabilul cu o soluție de clorură de calciu, șase șlefuitoare și opt pluguri de zăpadă, precum și opt vehicule mai mici cu perii pentru a curăța carosabilul atunci când ninge.

Stocurile de iarnă ale societăţii constau în prezent în 350 de tone de sare, 200 de tone de nisip și 100 de tone de clorură de calciu lichidă. Acestea vor fi, desigur, completate în timpul iernii, în funcție de necesități.

Publicitate
banner we radio