PNL Covasna
Ştiri locale

Liderul PNL Covasna, Codruţ Opaiţ, intenţionează să-şi depună mandatul

Preşedintele PNL Covasna, Codruţ Opaiţ, a declarat luni că intenţionează să-şi depună mandatul, personal fiind nemulţumit de rezultatele obţinute la alegerile locale desfăşurate duminică.

Codruţ Opaiţ a precizat că principala sa nemulţumire o reprezintă faptul că PNL nu a reuşit să câştige Primăria oraşului Întorsura Buzăului, candidatul formaţiunii fiind scos din cursa electorală înainte de începerea campaniei, din cauza unei incompatibilităţi.

Publicitate

„Probabil că dacă nu era scos din cursă ar fi câştigat, pentru că era favorit. Intenţionez ca miercuri să-mi depun mandatul pe masa conducerii partidului. Nu mă retrag din PNL, nu mă retrag din politică, dar am spus public şi am spus şi colegilor înaintea campaniei electorale, că voi renunţa la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene dacă nu câştigăm Primăria Întorsura Buzăului. Acum trebuie să-mi asum acest lucru şi să mă ţin de cuvânt”, a declarat Codruţ Opaiţ.

El a mai spus că, de altfel, simte nevoia unei „pauze de reflecţie”, menţionând că ultimii patru ani de opoziţie au fost „foarte grei şi solicitanţi”.

Potrivit acestuia, în urma alegerilor desfăşurate duminică, PNL Covasna nu a obţinut niciun post de primar, în schimb a câştigat peste 30 de locuri de consilieri şi are şanse să obţină 4 sau 5 posturi de viceprimari, în funcţie de negocierile pe care le va avea cu UDMR.

Şi preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că se va retrage din politică, în urma refuzului conducerii UDMR de a-l susţine pentru postul de viceprimar al municipiului.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio