Ştiri locale

Liderii UDMR Covasna vor contesta amenzile pentru distribuirea de mesaje electorale pe reţelele de socializare

Liderii UDMR Covasna, sancţionaţi pentru distribuirea de mesaje electorale pe reţelele de socializare după încheierea campaniei electorale, au declarat că vor contesta amenzile, considerând că sunt neîntemeiate.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cursul zilei de duminică peste zece persoane au primit citaţii din partea Poliţiei, iar o parte dintre ei au şi fost amendaţi pe motiv că ar fi distribuit mesaje electorale în mediul online, printre aceştia numărând-se atât el, cât şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Publicitate

Acesta a afirmat că mesajele postate nu făceau propagandă electorală, ci constituiau un îndemn adresat electoratului de a participa la vot, iar unele dintre acestea au fost preluate şi distribuite şi de alte persoane.

Potrivit liderului UDMR Covasna, amenzile aplicate de poliţişti s-au cifrat, de la caz la caz, între 4.500 şi 10.000 de lei.

Acesta a menţionat că va contesta amenda în instanţă, cu convingerea că va câştiga, şi i-a îndemnat pe toţi cei care au fost sancţionaţi din acelaşi motiv să îi urmeze exemplul, ba chiar să se adreseze UDMR care îi va sprijini în acest demers.

„Vom contesta şi vom câştiga în instanţă în faţa Poliţiei Române, iar toţi cei care au primit citaţii să vină la noi, pentru că nicio persoană nu va trebui să plătească amenda”, a declarat Tamas Sandor.

Printre persoanele sancţionate se numără şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert, amendat cu 4.500 de lei, care este, de asemenea, decis să o conteste în instanţă.

„Am fost citat la Poliţie, dar nu am ridicat procesul verbal de contravenţie, probabil că o să îl primesc prin poştă. Eu am îndemnat oamenii să iasă la vot, nu cu cine să voteze”, a declarat Grüman Róbert.

Potrivit informaţiilor transmise duminică seară de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la 7 cazuri în care persoane au distribuit sau au postat materiale electorale în mediul online, continuând propaganda electorală după încheierea campaniei electorale.

Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu Legea 208/2015.

De asemenea, poliţiştii au constatat că pe pagina oficială a unui partid politic a fost postat un mesaj cu caracter electoral, urmând să fie aplicată o sancţiune şi în acest caz.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio