Ştiri locale

Licitaţie civilă pentru finanţarea a trei proiecte comunitare din judeţul Covasna

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) va organiza săptămâna aceasta o licitaţie civilă cu scopul de a colecta fondurile necesare derulării unor proiecte iniţiate de câteva organizaţii nonguvernamentale din judeţ.

Potrivit directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, evenimentul va avea loc în data de 20 octombrie, începând cu ora 18, la Muzeul Etnografic „Haszman Pal” din localitatea Cernat, iar la licitaţie vor fi prezentate trei proiecte ce vizează strângerea de fonduri pentru organizarea unor excursii pentru elevi, pentru organizarea de conferinţe internaţionale cu personalităţi din diverse domenii şi pentru realizarea unui spectacol folcloric.

Publicitate

„Este a doua licitaţie civilă pe care o organizăm anul acesta, după ediţia din luna martie, care s-a desfăşurat online (…) În total au fost depuse 8 proiecte, iar în final au fost alese trei, şi anume, programul “Nu numai un loc pe hartă” al Fundaţiei Comunitare Covasna, care vizează organizarea de excursii şcolare pentru cunoaşterea mai bună a judeţului şi a meleagurilor natale. Este un program foarte popular, iar scopul este de a aduna 5.000 de lei pentru organizarea a 10 excursii pentru un număr total de 450 de elevi. Al doilea proiect nominalizat este TEDx Sepsi, ce are ca obiectiv organizarea de evenimente internaţionale cu personalităţi, iar al treilea, realizarea unei producţii de dansuri populare de către formaţia Perko din Sânzieni, care să includă obiceiuri tradiţionale secuieşti. Scopul licitaţiei este de a aduna câte 5.000 de lei pentru fiecare dintre aceste trei proiecte”, a precizat Bereczki Kinga.

Organizatorii licitaţiei civile se aşteaptă ca la acest eveniment să participe cel puţin 30 de întreprinzători care să susţină financiar unul sau mai multe proiecte.

Aceasta va fi cea de-a şasea licitaţie civilă pe care Fundaţia Comunitară Covasna o organizează din 2013 şi până în prezent cu scopul de a atrage fonduri pentru finanţarea unor proiecte de interes local.

Fundaţia a fost înfiinţată în 2010 la iniţiativa mai multor întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domenii importante precum educaţie, sănătate, protecţia mediului, cultură, economie şi sport, introducând astfel o nouă formă de filantropie, cea a „donaţiilor responsabile”.

De-a lungul timpului, Fundaţia Comunitară Covasna a organizat şi alte proiecte şi activităţi, printre care programul „Card comunitar”, acţiunea de strângere de fonduri „Pedalează pentru un scop bun” şi campania „Un copac pentru generaţia viitoare”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio