Ştiri locale

Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe a intrat în scenariul roşu. Peste 1.100 de elevi vor învăţa de acasă

Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, unde învaţă peste 1.100 de elevi, se va închide începând de vineri, 18 septembrie, pentru 14 zile, iar cursurile se vor derula sub scenariul roşu, exclusiv online, după ce încă un elev, de clasa a XI-a, a fost diagnosticat cu COVID-19.

Inspectorul şcolar general Kiss Imre ne-a declarat că elevul a participat miercuri la ore, astfel că în prezent este în desfăşurare o anchetă epidemiologică care va stabili în cazul câtor elevi se va dispune măsura carantinării.

Publicitate

„Liceul se va închide pentru că a fost confirmat încă un caz de coronavirus, la un elev din clasa a XI-a. El miercuri a fost la şcoală, joi nu. DSP a propus închiderea şcolii pentru 14 zile şi trecerea la scenariul roşu, deci elevii Liceului „Mikes Kelemen” vor învăţa doar online. Bineînţeles, şcoala va transmite care sunt contacţii direcţi, care sunt elevii care într-adevăr vor învăţa de acasă dar care vor fi şi carantinaţi, deci nu vor avea voie să iasă din casă, iar ceilalţi participă pur şi simplu la ore online. Urmează calea legală, Consiliul de administraţie va decide, ne va transmite nouă, iar vineri va fi emisă şi Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Trebuie să parcurgem toate etapele dar de vineri elevii vor fi acasă”, ne-a spus inspectorul şcolar general. 

Potrivit unui comunicat al IŞJ Covasna, activitatea unităţii de învăţământ va rămâne suspendată  până în data de 30 septembrie, decizia fiind luată în urma confirmării a trei cazuri pozitive în rândul elevilor proveniți din clase diferite, şi a unui caz confirmat pozitiv în rândul cadrelor didactice. 

Clasele, sălile, holurile şi toaletele unităţii de învățământ vor fi dezinfectate şi aerisite.

Marţi, două clase de a VI-a, respectiv a XII-a de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe au fost plasate în carantină pentru 14 zile după confirmarea primelor cazuri de coronavirus , fiind vorba despre diriginta clasei a VI-a, respectiv un elev din clasa a XII-a.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio