Ştiri locale

Liceul de Arte din Sfântu Gheorghe face înscrieri pentru secția română a clasei de dramă

Din luna septembrie a acestui an, secția română a Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe va deschide o nouă clasă de dramă, destinată absolvenților de gimnaziu, pentru care vor fi disponibile 8 locuri.

Managerul Teatrului „Andrei Mureșanu” (TAM), Anna Maria Popa, a explicat că elevii de clasa a VIII-a care doresc să se înscrie din toamnă la această specializare pot participa la ateliere de pregătire, primul workshop pentru probele de aptitudini urmând să aibă loc în data de 2 aprilie, de la ora 11:00, în Atelierul de teatru „Dan Turbatu” al liceului.

Admiterea va avea loc în data de 19 mai și va consta în pregătirea unei poezii, a unei povestiri și a unui exercițiu de improvizație, iar elevii vor avea de susținut și o probă muzicală.

„Pentru secția română avem maximum 8 locuri. Sunt mai mulți profesori titulari ai liceului care predau diverse materii, la care se adaugă actori ai Teatrului Andrei Mureșanu, care anual susțin diverse ateliere de arta actorului (…) Înainte de admitere, organizăm workshop-uri de pregătire în cadrul cărora le explicăm punctual celor interesați la ce să se aștepte”, ne-a spus managerul TAM, Anna Maria Popa.

Prima clasă de teatru în limba română a Liceului de Arte „Plugor Sándor” a fost înființată în toamna anului 2017, în parteneriat cu Teatrul „Andrei Mureșanu”, ca urmare a succesului pe care l-a înregistrat secția maghiară, lansată în anul 2000.

Clasele de teatru ale celor două secții sunt deschise din doi în doi ani, alternativ, astfel încât în 2024 Liceul de Arte va face înscrieri pentru secția maghiară.

De la începutul anului 2020, elevii secţiei române de actorie au în incinta şcolii în care învaţă un atelier de teatru special pentru repetiții, spectacole şi cursuri de artă sau de mișcare scenică. Sala a fost numită „Dan Turbatu”, din dorința de a-i aduce un omagiu îndrăgitului actor al TAM, trecut în nefiinţă în anul 2000.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio