Ştiri locale

Lex, noul partener canin al jandarmilor covăsneni, pregătit de misiuni!

Lex, cel mai nou coleg patruped al jandarmilor covăsneni, a finalizat cu succes cursul de dresaj desfășurat la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu și va fi de un real ajutor în misiunile de patrulare / intervenție.

Născut pe 2 iunie 2022, Lex este un ciobănesc belgian Malinois plin de energie, loial și disciplinat care a intrat în echipa Jandarmeriei Covasna pe când avea doar 5 luni. În toată această perioadă, a urmat programe de dresaj și pregătire alături de conductorul său, plutonier adjutant Mihai Manolache.

Pentru Mihai, Lex este primul partener patruped. Cu o experiență de peste 18 ani în Jandarmeria Română, Mihai a devenit conductor din dorința de a se perfecționa, dar și pentru că iubește acești camarazi blănoși cu care a simțit că poate forma o echipă puternică în misiuni.

“Pe parcursul perioadei de pregătire, am învățat și am evoluat împreună. Între noi a existat de la început o legătură de atașament, iar această potrivire perfectă a înlesnit procesul de dresaj”. Spirit jucăuș, dar cu o personalitate puternică și extrem de inteligent, Lex va continua să își antrenează abilitățile și vigilența sub atenta supraveghere a lui Mihai, pentru a deveni din ce în ce mai bun și a executa cu succes fiecare misiune.

Pe Lex și pe Mihai îi veți întâlni la evenimentele publice din județul nostru începând de luna aceasta.

(Sursa: Jandarmeria Covasna)

Publicitate
banner we radio