Ştiri locale

Let’s Do It, Carpați! Acțiune de ecologizare sâmbătă în Munții Covasnei

Asociația Montană Carpați și Let’s Do It, Romania! organizează sâmbătă, 16 septembrie, o amplă acțiune de ecologizare în Munții Covasnei, pe traseul Sfântu Gheorghe (Stadionul Municipal din cartierul Simeria) – Poiana Birone – izvorul Honvéd – întoarcere în Sfântu Gheorghe, ca parte a campaniei de ecologizare montană „Let’s Do It, Carpați!”.

Data de 16 septembrie a fost declarată „Ziua de Curățenie Națională Let’s Do It, Romania!”, fiind organizate astfel de acțiuni în toate colțurile țării.

Într-o postare pe Facebook, și membrii echipei Fitness Tribe îi îndeamnă pe sportivii amatori să se implice sâmbătă, începând cu ora 10:00, în ecologizarea și păstrarea curată a mediului în care aleargă.

Potrivit organizatorilor, acțiunea va dura aproximativ 4 ore, iar participanților li se recomandă să se echipeze corespunzător, respectiv să aibă îmbrăcăminte lejeră pentru munte, bocanci, jachetă impermeabilă sau pelerină de ploaie, un rucsac pentru tură de o zi, recipiente pentru apă și hrană pentru o zi. Organizatorii vor pune la  dispoziția participanților saci menajeri și mănuși, și vor asigura pentru fiecare participant câte un sandvici.

Persoanele care doresc să participe se pot înscrie completând formularul online disponibil AICI.

Potrivit inițiatorilor, campania Let’s Do It, Carpați! a apărut din dorința de a mobiliza comunitatea montană să își unească forțele pentru a reduce exponențial cantitatea de gunoi din păduri și de pe potecile munților.

Anul trecut, în perioada mai – septembrie, campania a mobilizat 30 de primării din zona montană, 5 cluburi și asociații montane și 1.100 de voluntari, rezultatul final fiind 14 tone de deșeuri strânse din Munții Carpați.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio