Ştiri

Legea terenului pentru Aeroportul Braşov a fost adoptată de Parlament

Lucrările la aeroportul Braşov-Ghimbav vor putea continua. Deputaţii au adoptat legea care reglementează situaţia juridică a terenului aeroportului. Asta după ce actul normativ a fost blocat, aproape un an, din cauza unor erori de identificare a parcelelor.

Legea privind Aeroportul Braşov a fost adoptată marţi de Camera deputaţilor cu unanimitate de voturi. La vot a fost prezent și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. Legea privind terenul Aeroportului a fost adoptată cu 233 voturi pentru, Camera fiind for decizional.

„Cu siguranță, adoptarea acestui act normativ deblochează principala problemă care a stat în calea realizării celui mai important proiect de infrastructură de până acum, pentru  întreaga comunitate a județului Brașov şi împrejurimi. Mulțumesc tuturor reprezentanților politici din Brașov, care au conștientizat că acest proiect este capital pentru dezvoltarea noastră economică, socială și culturală. Dezvoltarea acestui proiect strategic va avea un impact pozitiv nu numai pentru Brașov, ci şi pentru întreaga regiune”, a declarat prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

„De acum înainte putem stabili modul în care vom continua proiectul din punctul de vedere al montajului tehnico-economic, putem trece la reluarea procedurilor de licitație pentru lucrările la căile de rulare și construirea turnului de control, putem discuta concret cu potențialii investitori despre operarea viitorului aeroport”, a spus președintele CJ Brașov, Adrian Veştea.

Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat proiectul de lege care clarifică situația juridică a terenului pe care s-a construit pista aeroportului Ghimbav-Braşov.

Următorul pas este ca Legea să fie promulgată de președintele Klaus Johannis și publicată în Monitorul Oficial.

Publicitate
banner we radio