Ştiri

Legea salarizării unitare. Funcționarii publici amenință cu proteste după Paște

Funcționarii publici amenință că vor ieși în stradă după sărbătorile de Paște. Ei sunt nemulțumiți de proiectul legii salarizării unitare , document care încă nu a fost făcut public, urmând să fie asumat astăzi de parlamentarii puterii.

LideruL Sindicatului Național al Funcționarilor Publici – Sebastian Oprescu – ne-a declarat că funcționarii publici din toată țara sunt extrem de nemulțumiți.

Publicitate

Este o decizie a angajaților din administrația publică locală și centrală (…) Proiectul legii salarizării unitare nu a fost discutat de sindicate cu partea guvernamentală, așa cum cere legea, și acum ne trimite undeva în zona parlamentară pentru a negocia cu opoziția.  Am avut ocazia să răsfoiesc doar anumite anexe care puteau însemna mult sau puțin, în funcție de ce scria în textul actului normativ”, a spus, la Europa FM, liderul sindical Sebastian Oprescu.

Sebastian Oprescu susține că a ”răsfoit” câteva anexe din proiectul legii salarizării unitare. Pentru unele categorii de funcționari publici sunt prevăzute scăderi salariale, spune liderul sindical.

„Categoric, doamna ministru ne-a comunicat că vor fi categorii de funcționari publici care vor suferi diminuări salariale, dar nu a putut să identifice de la ce sumă în sus înseamnă diminuare salarială. Că dacă se diminuează salariul de la 2.500 la 2.000 – avem o problemă, cu siguranță. Dacă se diminuează de la 8.000 la 7.000 n-avem nicio problemă pentru că, cu siguranță, trebuie să existe un echilibru între categoriile de funcționari”, a adăugat Sebastian Oprescu.

Amintim, proiectul legii salarizării unitare va fi asumat ca o inițiativă legislativă.  Joi, la Sinaia, parlamentarii coaliției de guvernare urmează să-și asume documentul și să-l semneze.

Mai apoi, va fi trimis în Parlament spre aprobare, iar ministrul Muncii – Lia Olguța Vasilescu – speră ca actul să fie adoptat până la data de 1 iulie.

Publicitate
Publicitate
banner we radio