Legea defăimării
Ştiri

Legea defăimării nu mai există!

Legea defăimării, controversata iniţiativă a lui Liviu Dragnea, nu mai există. Au dispărut şi defăimarea, şi amenzile, dar a rămas un act normativ. Un fel de ghid practic, după cum spune acum şeful PSD. Liviu Dragnea declară că nu renunţă la dorinţa sa de a promova toleranţa şi demnitatea umană prin educaţie, prin sistemul educaţional şi prin administraţie.

Ca răspuns la criticile lansate de Ambasada SUA la Bucureşti, Liviu Dragnea a anunţat că va schimba proiectul de lege pe care l-a iniţiat. Una dintre modificările anunţate de iniţiatorul legii este eliminarea sancţiunilor.

Publicitate

Este o lege a toleranţei şi nu a defăimării, susţine Liviu Dragnea, şi este o lege atipică care nu seamănă cu actele normative obişnuite care au şi pedepse. Din acest motiv, Dragnea spune că va scoate orice fel de trimitere la orice fel de sancţiuni. Această lege îşi propune să promoveze mai degrabă educaţia în privinţa toleranţei faţă de toţi cetăţenii, de grupuri de persoane care aparţin de alte etnii sau sunt departajate de alte criterii, mai spune Dragnea.

În ultimele două săptămâni, legea defăimării a avut un traseu spectaculos. După ce a trecut de comisii, a început o foarte aprinsă dezbatere publică, în care multe voci au contestat oportunitatea şi necesitatea unei aşa-numite poliţii a internetului. Până la decizia de ieri, legea prevedea sancţiuni aspre, cu amenzi de zeci de mii de lei pentru defăimarea unor grupuri sociale. Iar grupurile erau definite inclusiv în funcţie de apartenenţă politică şi avere.

Publicitate
banner we radio