Ştiri

Legea dării în plată a fost adoptată

Legea dării în plată a fost adoptată în Parlament. Actul normativ va fi trimis pentru promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Legea a fost adoptată cu 207 voturi \”pentru\” şi un vot \”împotrivă\”.

Publicitate

Legea a ajuns în Parlament la votul final, azi, după ce săptămâna trecută Comisia Juridică a făcut două mari modificări: a exclus programul Prima Casă din Legea privind darea în plată. În plus, plafonul a fost mărit: dacă se știa că a fost acceptată o limită de 150.000 de euro, acum plafonul a fost stabilit la 250.000 de euro.

Legea dării în plată prevede ca persoanele care au credite pentru locuințe să cedeze bunurile ipotecate către bănci, dacă nu mai au cu ce plăti împrumuturile. 

Unele dintre cele mai importante modificări au legătură cu stabilirea clară a beneficiarilor acestei legi. Vor beneficia de prevederile proiectului și persoanele care au fost executate silit. Dacă acestea depun o solicitare, în cazul lor se vor sista popririle dacă ele există.

În privința plafonului, el a fost mărit la 250.000 de euro însă această sumă să reprezinte valoarea creditului, nu valoarea întregului credit cu dobânzi și comisioane ale băncii.

Publicitate
banner we radio