legea antifumat
Ştiri

Legea antifumat s-ar putea modifica. În ce condiţii va fi permis fumatul

Legea antifumat ar putea fi schimbată printr-o inițiativă parlamentară a PSD, împreună cu senatori și deputați din opoziție, „care au aceeași abordare”, a anunțat aseară consilierul premierului Tudose, Eugen Teodorovici. Practic, inițiatorii doresc ca în anumite localuri, spații publice închise, să se poată fuma din nou, dacă patronul permite asta.

Eugen Teodorovici, consilierul premierului Mihai Tudose, susține că patronii de cafenele ar trebui să fie lăsați să permită fumatul în localurile lor. „A fost o discuție cu asociația celor din turism, care au spus că le-au scăzut încasările după ce această lege a apărut. Asta practic a anulat TVA de 9% la sută din 2015 într-un fel sau altul”, a declarat Teodorovici la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Publicitate

El reia practic o intenție mai veche a politicienilor PSD, căreia încearcă să îi găsească, de această dată, o justificare economică.

„Cred că statul român trebuie să aibă respect față de banii privaților. În acest caz, cel care decide să facă o cafenea, o terasă și decide să se fumeze acolo, trebuie să fie lăsat să decidă el, nu statul printr-o lege, că e businessul meu ca privat”, a continuat Teodorovici, spunând că sunt parlamentari care doresc acest lucru.

„Sunt câțiva colegi parlamentari din mai multe partide care au aceeași abordare. Se poate găsi o formulă de mijloc. Putem spune: unde e doar cafenea, nu se duc copii, sau cluburi de noapte unde se poate decide să fumeze, atunci patronul va decide singur dacă va fi și un spațiu pentru fumători”, a afirmat Teodorovici.

Publicitate
Publicitate
banner we radio