Ştiri locale

La Zagon se fură coroanele de pe morminte. IPJ Covasna a deschis dosar penal

În localitatea covăsneană Zagon, hoții au ajuns să fure chiar și florile de pe morminte. 16 coroane au fost sustrase sâmbăta trecută de pe un mormânt din cimitirul reformat, la scurt timp după funeralii.

Făptașii nu s-au temut că ar putea fi prinși nici de rudele defunctei, și nici de camerele video amplasate în cimitir. Rudele defunctei sunt cele care au observat lipsa coroanelor, iar a doua zi au anunțat Poliția.

Publicitate

„De pe mormântul bunicii, din cimitirul reformat din Zagon, la nici 24 de ore după înmormântare s-au furat 16 coroane dintr-un total de 32-33. Înmormântarea a avut loc în data de 11 decembrie, iar noi am constatat lipsa în data de 12 decembrie, în jurul orei 13:00, apoi am anunțat Poliția. Nu am nicio bănuială cine ar fi putut să le fure, dar cu siguranță cine le-a sustras nu le-a luat ca să le ducă acasă. Nu paguba financiară este cea care ne-a împins să facem publică fapta, ci mai degrabă prejudiciul moral cauzat”, ne-a spus nepoata defunctei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe, a precizat că Poliția a deschis dosar penal în acest caz, iar cercetările continuă pentru identificarea făptașilor.

„În data de 12 decembrie, polițiștii din cadrul secției de Poliție Rurală Covasna au fost sesizați despre faptul că de pe un mormânt aflat într-un cimitir din localitatea Zagon au fost sustrase mai multe coroane. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în data de 11.12.2021, persoane necunoscute au sustras mai multe coroane de flori așezate pe mormântul respectiv după funeralii. Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului și au întocmit dosar penal, iar cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

Potrivit acestuia, dacă vor fi prinși, făptașii riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani, sau amendă.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
Publicitate
banner we radio