Ştiri locale

La Spitalul Județean Sfântu Gheorghe toate paturile ATI-COVID sunt ocupate

Secția de Terapie Intensivă Covid-19 a Spitalului Județean Sfântu Gheorghe este plină, în prezent toate cele 10 paturi fiind ocupate, iar conducerea unității medicale spune că zilnic se caută soluții pentru a fi asigurate locuri suficiente pentru pacienții din județul Covasna.

Managerul Spitalului, András-Nagy Róbert, a spus din nou că persoanele bolnave de COVID-19 așteaptă mult prea mult înainte de a cere ajutorul medicilor, iar când ajung la spital sunt deja în stare gravă și, de cele mai multe ori, sunt internați direct pe secția de Terapie Intensivă.

Publicitate

„Jonglăm cu paturile, se negativează un pacient şi îl mutăm pe secţia de Terapie Intensivă non-Covid. Este o magie ce facem cu paturile, trebuie să facem nişte jocuri, să spunem. Ce este interesant, faţă de valurile 1 și 2, este că în momentul în care noi aveam aproape 20 de cazuri pe secţii, Terapia Intensivă era aproape plină. Deci cazurile care ajung la noi în momentul de faţă sunt foarte grave, majoritatea din cauza faptului că pacienţii stau mult timp acasă. Cred că este valabil în toată ţara faptul că a crescut numărul de pacienţi la Terapie Intensivă, dar la nivelul judeţului nostru constatăm că pacienţii vin prea târziu şi ajung în stare gravă pe secţie, şi de acolo la Terapie Intensivă”, a spus András-Nagy Róbert.

În urmă cu două săptămâni acesta declara că există mai multe scenarii pentru situația în care numărul pacienților infectați care ajung în stare gravă va crește, iar la nevoie poate fi suplimentat numărul de paturi, în cel mai negru scenariu activitatea spitalului urmând să fie reorganizată astfel încât o parte din blocurile operatorii să fie transformate în terapie intensivă.

Miercuri, la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe se aflau internați în diferite secții un număr 65 de pacienţi testaţi pozitiv pentru Covid-19, dar și 4 pacienți suspecți, printre care și un bebeluș de doar două luni.

Potrivit bilanțului de miercuri al Grupului de Comunicare Strategică, în județul Covasna au fost confirmate încă 46 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ducând totalul la 6.923 de infectări de la începutul pandemiei.

Rata de incidență la nivelul județului, cumulată pe ultimele 14 zile, a crescut la 2,52 la mia de locuitori, în vreme ce în municipiul Sfântu Gheorghe a urcat la 5,29.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio