Ştiri locale

La Sfântu Gheorghe şi Covasna, Moş Nicolae vine şi în acest an pe motocicletă

Moş Nicolae se urcă şi în acest an pe motocicletă pentru a împărţi cadouri copiilor din Sfântu Gheorghe, şi nu numai. Aproximativ 30 de motoare „echipate” cu luminițe de Crăciun vor defila pe străzile din municipiu, dar şi la Câmpul Frumos şi în oraşul Covasna, iar organizatorii şi-au propus ca în acest an să distribuie 2.000 de pachete cu dulciuri.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, însă, este nevoie de sprijin din partea comunităţii, întrucât costul pentru realizarea pachetelor depăşeşte posibilităţile financiare ale organizatorilor.

Publicitate

„Anul trecut am făcut 1.300 de pachete şi nu au fost de ajuns, şi am zis că anul acesta să facem mai multe, dar 2.000 de cadouri costă 20.000 de lei, costul unui pachet fiind 10 lei. Este o sumă mare pentru noi, nu putem să realizăm toate pachetele din fonduri proprii, aşa că dacă cineva ne poate ajuta, am fi recunoscători. Pachetele vor conţine dulciuri, anul trecut cineva ne-a oferit şi o bicicletă BMX, aşa că în fiecare pachet am inclus şi un bilet de tombolă, iar o fetiţă de 7 ani a câştigat bicicleta. Am scris către mai multe magazine, să vedem dacă ne pot oferi o trotinetă electrică sau o bicicletă ca să facem tombolă şi în acest an. Vom fi în jur de 30 de motociclişti, mergem pe traseul autobuzului 1, deci prima oprire va fi la Gara CFR, de acolo mergem la fosta Berărie, apoi pe strada Stadionului, vizavi cu Spitalul, vom opri şi pe strada Dealului, coborâm la Proiectări, apoi mergem în centru şi ne oprim şi la Şugaş. Vom merge şi la Covasna ca să împărţim pachete, aşa am făcut şi în ultimii 2 ani, şi ne oprim şi la Câmpul Frumos”, ne-a spus organizatorul acțiunii, Mark Janos.

Evenimentul va avea loc în data de 5 decembrie, începând cu ora 17:00, iar până atunci, persoanele care pot oferi sprijin financiar pentru realizarea celor 2.000 de pachete cu dulciuri sunt rugate să îi contacteze pe organizatori, fie la sediul din strada Constructorilor (lângă brutăria Dioszegi), fie telefonic, la numărul: 0745 815 660.

Este pentru al treilea an când Moş Nicolae face echipă cu motocicliştii covăsneni, alături de care distribuie pachete cadou la Sfântu Gheorghe, în cadrul unei parade a motocicletelor împodobite festiv.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate