Ştiri locale

La Sfântu Gheorghe vor fi construite 192 de locuinţe de serviciu pentru medici şi profesori, prin PNRR

Peste 190 de locuinţe de serviciu, destinate medicilor şi cadrelor didactice, vor fi construite în următorii trei ani în municipiul Sfântu Gheorghe prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat primarul Antal Arpad.

Edilul a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că o parte dintre acestea vor fi construite pe strada Jokai Mor, în locul unei foste ferme de păsări, iar altele, pe strada Nicolae Iorga, în apropierea sediului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Publicitate

“Prin acest program am depus 4 proiecte şi vom construi aproximativ 190 de locuinţe de serviciu pentru specialişti din sănătate şi învăţământ, jumătate pe strada Jokai Mor, pe amplasamentul fostei ferme de păsări, pe care l-am achiziţionat în urmă cu 3 ani, şi cealaltă jumătate, pe strada Nicolae Iorga, lângă Jandarmerie”, a precizat primarul Antal Arpad.

Noile clădiri de blocuri de locuinţe vor fi eficiente din punct de vedere energetic, vor avea câte șase apartamente cu două camere, în suprafață de 65 mp. Locuințele vor fi dotate cu sisteme inteligente de încălzire, aer condiționat și iluminat, iar echipamentele vor reduce costurile de întreținere.

Tot în apropierea Jandarmeriei, municipalitatea plănuieşte să construiască 100 de apartamente ANL, precum şi o creşă.

“Construim şi locuinţe sociale, am achiziţionat şi locuinţe de necesitate, mai construim şi locuinţe înşiruite, deci, putem vorbi că toate categoriile sociale, socio-demografice din municipiul Sfântu Gheorghe vor putea beneficia, într-un fel sau altul, de aceste locuinţe noi”, a mai spus primarul Antal Arpad.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio