Ştiri locale

La Sfântu Gheorghe s-a deschis prima arenă de jocuri în realitate virtuală din județ

La Sfântu Gheorghe s-a deschis prima Arenă VR din județul Covasna. La VRverse, pe strada Ciucului nr.15, pasionații de gaming pot experimenta universul virtual, printr-o gamă variată de jocuri multiplayer, potrivite atât pentru familii, cât și pentru jucătorii începători sau experimentați, în căutare de puțină adrenalină.

Sala dispune de 4 stații VR cu platforme omnidirecționale Kat Walk, care permit mișcarea la 360 de grade, dar și deplasarea în timp real, toate mișcările – inclusiv alergarea – fiind redate în mediul virtual. VRverse oferă 5 jocuri multiplayer „escape room” și două tip „shooter game”, pentru grupuri de două până la patru persoane, iar echipa We Radio a testat o parte dintre ele, iar ce putem spune este că suntem încântați. Vezi AICI VIDEO.

Publicitate

Experiența durează între 60 și 90 de minute, în funcție de jocul ales, prețul fiind de 70 de lei pentru jocurile shooter, respectiv 80 de lei pentru cele tip escape room, iar grupurile de 4 persoane beneficiază în această perioadă de un discount de 25%.

Plata se face exclusiv pe site-ul VRverse.ro, acolo unde jucătorii trebuie să își aleagă data, ora și jocul preferat, și pentru că vorbim despre o experiență multiplayer, este nevoie de minimum doi jucători pentru a putea face o rezervare, condiția fiind să aibă 14 ani împliniți.

În spatele acestei idei este Kasléder József, un tânăr antreprenor din Sfântu Gheorghe, care a locuit timp de 10 ani în Marea Britanie, acolo unde astfel de experiențe nu mai sunt de mult ceva ieșit din comun. Și cum în România sunt foarte puține orașele în care tinerii pasionați de gaming se pot bucura de experiențe multiplayer VR, tânărul antreprenor a aplicat, împreună cu un văr de-al său, pentru o finanțare în cadrul  Innotech Student – Start Up Student, iar de la vis și până la realitate a mai fost doar un pas. Investiția inițială a costat 60.000 de euro, iar tânărul și-a propus să vină constant cu noutăți pentru a diversifica oferta.

„Am văzut că în zona noastră, nici aici, nici în Miercurea Ciuc sau Brașov, nu există așa ceva, numai în București există arene virtuale, și așa mi-a venit ideea. Momentan nu putem oferi experiențe individuale, dar rezervările se pot face pentru grupuri de 2 versus 2, sau împreună, grupuri de 4. Hyper Dash, de exemplu, se poate juca doar 2v2, iar în After the Fall, jucătorii au de finalizat o misiune în grup. Avem și jocuri potrivite pentru fete, cel mai interesant este Alice, un escaperoom care nu oferă o experiență atât de înspăimântătoare, dar avem și jocuri horror pentru cei care vor adrenalină. În viitor vrem să facem și concursuri, să introducem Blockchain și să le oferim jucătorilor care reușesc să scape primii din escape room câte un NFT, prin care să aibă un discount la experiența următoare. Ne gândim să investim și în veste pentru realitatea virtuală, dacă cineva te împușcă în joc, senzorul de pe vestă va transmite un impuls, și este o experiență și mai deosebită”, ne-a spus tânărul antreprenor.

În prezent, jucătorii pot alege între 5 camere de evadare: Survival, Sigma, Alice, Jungle Quest și Sanctum, dar și două jocuri tip shooter game: After the Fall și Hyper Dash, dar echipa VRverse și-a propus să introducă jocuri noi o dată la câteva luni pentru a diversifica oferta.

Programările se fac exclusiv online, pe site-ul VRverse.ro, și pot fi modificate o singură dată gratuit, cu cel puțin 12 ore înainte de data și ora rezervate. Și pentru că experiența virtuală nu e chiar pentru oricine, cei care nu se simt în largul lor în niciunul dintre jocurile disponibile, pot primi înapoi contravaloarea biletului, deși garantăm că nu va fi cazul.

Publicitate
banner we radio