Ştiri locale

La Sfântu Gheorghe a fost inaugurată pensiunea canină și centrul de dresaj Pet’s Academy

Locuitorii din Sfântu Gheorghe, și nu numai, care au animale de companie, au o grijă în minus vara aceasta la planificarea concediilor. Zilele trecute, la Sfântu Gheorghe, a fost inaugurată pensiunea canină și centrul de dresaj „Pet’s Academy” (academia animalelor -n.r.), o afacere pusă pe picioare de un tânăr antreprenor din municipiu, care la începutul acestui an a câștigat un grant în valoare de 25.000 euro printr-un program derulat de Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formării Profesionale – StartUp HUB.

Afacerea este unică în municipiu, oferind servicii de calitate, spații special amenajate atât pentru câini, cât și pentru pisici, cazare, servicii de dresaj la cerere, și chiar taxi.

„Ideea îi aparține tânărului startupper Voloncs László, care a primit un grant de 25.000 de euro. Antreprenorul a mărturisit că mulți stăpâni au nevoie de un loc pentru câinele sau pisica lor atunci când sunt plecați cu afaceri sau în vacanță. Pensiunea pentru animale de companie oferă servicii complete de cazare pentru câini și pisici, precum și plimbări zilnice, exerciții în aer liber, jocuri și dresaj”, au transmis reprezentanții StartUp HUB, într-o postare pe Facebook.

Pensiunea a fost amenajată la periferia orașului, pe str. Jókai Mór nr. 21, și funcționează de luni până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

Potrivit informațiilor de pe site-ul pensiunii (AICI), animalele de companie beneficiază de supraveghere 24 ore din 24, sunt plimbate de 3 ori pe zi, au program de joacă și socializare cu ceilalți patrupezi cazați la pensiune, precum și un program special de alimentație, transport la cererea spre și de la pensiune (Taxidog) și dresaj canin de pază/disciplină.

„Sunt un mare iubitor de animale și mereu am avut câini și pisici în curte. Însă, când plecam în vacanță, era greu să găsesc cazare care să accepte animalele mele. Trebuia să apelez la prieteni sau cunoștințe să aibă grijă de ele. Asta mă încărca cu obligații și mă făcea să îmi fac griji. Asta era o problemă întâlnită și de alte persoane din jurul meu. Așa că am decis să deschid Pensiunea Pet’s Academy, un loc unde toate animăluțele de companie sunt bine primite, îngrijite și educate. Am dorit să le ofer proprietarilor posibilitatea de a pleca în liniște în vacanță sau în deplasări de serviciu, știind că animalele lor sunt în siguranță și îngrijite (…) Siguranța animalelor de companie este o prioritate pentru noi. Avem măsuri stricte de securitate, inclusiv supraveghere video, pentru a ne asigura că pisicile și câinii sunt într-un mediu securizat și protejat pe toată durata șederii lor”, spune tânărul antreprenor.

Proprietarii de animale au posibilitatea de a vizita în prealabil locația, pentru a se convinge de condițiile oferite, înainte de a-și încredința animalele angajaților pensiunii. În plus, își pot urmări de la distanță animalele prin sistemul de supraveghere video 24/24.

Prețurile variază în funcție de animalul de companie (50 de lei / noapte pentru pisici, respectiv 80 de lei pe noaptea de cazare pentru câini), la care se mai adaugă între 40 și 60 de lei + 2lei/km pentru transport la cerere, iar proprietarii care doresc și serviciul de dresaj vor scoate din buzunar sume pornind de la 1000 lei, în funcție de zilele suplimentare necesare schimbării comportamentului câinelui.

La solicitarea stăpânului, pensiunea poate poate asigura hrana animalului de companie, pentru o taxă suplimentară de 10 lei/zi, iar pentru solicitări de servicii medicale (injecții, tratamente, administrarea medicamentelor) se aplică o taxă suplimentară de 10 lei / zi.

Programările se pot face fie telefonic, la numărul: 0771 186 022, prin e-mail la adresa: rezervari@petsacademy.ro, sau direct pe site (AICI)

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio