Ştiri

La Braşov începe cel mai amplu exerciţiu internaţional organizat de Jandarmeria Română

Cel mai amplu exerciţiu internaţional organizat de Jandarmeria Română se deschide luni în localitatea Ochiuri, din judeţul Dâmboviţa, urmând să se desfăşoare până în data de 9 septembrie în mai multe locaţii din judeţele Braşov, Sibiu şi Covasna.

„Deschiderea exerciţiului internaţional are loc luni, în localitatea Ochiuri, din judeţul Dâmboviţa, urmând ca acesta să se desfăşoare până în data de 9 septembrie în mai multe locaţii din judeţele Braşov, Sibiu, Covasna, aflate în raza de competenţă a Grupării de Jandarmi Mobile \’Burebista\’ Braşov”, a declarat luni lt.col. Mihaela Boroş.

Publicitate

La exerciţiul internaţional „Romanian Gendarmerie International Exercise (RoGendIntEx) 2016” participă 33 de reprezentanţi din 27 de state, precum şi din partea Uniunii Europene şi a Forţei de Jandarmerie Europeană, cu participarea structurilor componente ale Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică, având drept scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat şi verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie a forţelor de ordine, în diferite situaţii.

Exerciţiul internaţional este la a VI-a ediţie şi se desfăşoară pe baza unor scenarii adaptate după fapte reale, accentul fiind pus pe asigurarea coeziunii participanţilor de naţionalităţi diferite, şi se doreşte a fi un test al capabilităţii Jandarmeriei Române în desfăşurarea şi organizarea acţiunilor, cu evaluare naţională şi internaţională, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Jandarmeria Română.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio