Ştiri

Klaus Iohannis: „E inacceptabil ca personalul medical să refuze să se vaccineze”

Președintele Klaus Iohannis consideră că este inacceptabil ca personalul medical să refuze să se vaccineze anti-COVID, în condițiile în care oamenii plătesc contribuții și merg la spital să se facă bine, nu să riște să mai contracteze și altă boală.

„E inacceptabil ca personalul medical să nu fie vaccinat. Oamenii se duc cu încredere la spital să se facă bine și, dacă de acolo ia virusul, omul ia opusul la ce s-a aștepat să primească. Este însă foarte complicat, că sunt oameni care din varii motive medicale nu pot fi vaccinați. Chestiunea trebuie discutată și la modul de răspundere a societății, răspunderea persoanei”, a spus Klaus Iohannis, într-o discuție cu jurnaliștii.

Publicitate

Șeful statului a continuat spunând că lucrurile oricum stau bine, și 90% dintre medici și asistente sunt deja vaccinați și că probleme ar mai fi la personalul auxiliar care intră în contact cu pacienții.

„Am făcut multe vizite și i-am întrebat. Adevărul e că în jur de 90% din personalul medical este vaccinat și cei care nu sunt vaccinați nu sunt medici sau asistente, ci personal auxiliar, care nu a înțeles foarte bine importanța acestor proceduri”, a susținut șeful statului.

Publicitate
banner we radio