Ştiri

Klaus Iohannis anunță referendum pe Legea amnistiei și grațierii

Președintele Klaus Iohannis îi critică din nou pe politicieni, prin comparație cu cei de la 1859, care au înfăptuit Unirea Principatelor.

Principalele declarații ale președintelui:

Publicitate

Cei care au fost puși să conducă țara se ocupă de alte lucruri.

Atunci politicienii s-au ocupat de unirea principatelor, ai noști se ocupă de grațiere, de grațierea propriilor dosare.

A fost ales atunci Cuza domnitor în Moldova și Țara Românească și s-a apucat de treabă.

În 1864, codul penal al lui Cuza a fost primul cod penal care incrimina corupția.

S-a vorbit despre proteste ca despre un început de lovitură de stat.

Politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitura de stat, ci lovitura de grației economiei din România.

PSD și satelitul lui, ALDE, au promis bunăstare, dezvoltare economică, salarii mai mari, iar oamenii, de bună credință, i-au votat.

Iar ei s-au apucat să umble la legislația penală pentru a-și curăța dosarele lor ale colegilor de partid. Asta i-a adus pe oameni în stradă. De aici indignarea românilor.

Nu vrea nimeni lovitură de stat, nici nu vrea să schimbe regimul. Doar nu-și imaginează cineva că au ieșit oamenii în stradă pentru acest guvern. Iar guvernanții ar trebui să țină seama.

Dacă așa este, voi supune această temă dezbaterii publice și votului popular, referendum prin care românii vor putea să se exprime, să spună dacă sunt de acord cu aceste schimbări sau nu. Atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare.

Vrem să fim o națiune puternică, stat de drept, sau o națiune așa și așa? Vrem să fim ca generația care a făcut Mica Unire sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea?

Publicitate
banner we radio