Ştiri locale

Keith Flint, solistul trupei Prodigy, s-a sinucis la 49 de ani

Solistul trupei de muzică electronică Prodigy, Keith Flint, a murit la 49 de ani. Prodigy are în palmares hituri celebre, precum „Firestarter”, „Breathe” şi „Baby’s Got a Temper” şi a cântat de mai multe ori în România.

Keith Flint a fost găsit mort în locuinţa lui din Dunmow, Essex, scrie The Independent. Moartea sa nu este considerată una suspectă.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Essex a declarat pentru The Sun: „Am fost chemaţi la casa unui bărbat din Brook Hill, North End, luni, la ora locală 8:10 am. Din nefericire, am găsit acolo un bărbat mort în vârstă de 49 de ani. Rudele sale au fost informate. Moartea nu este una suspectă şi documentaţia va fi pregătită pentru medicul legist”.

Iniţial, Serviciul de Ambulanţă a fost chemat la faţa locului, unde se afla bărbatul în stare de inconştienţă. O ambulanţă a fost trimisă, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru artist.

Se pare că solistul s-a sinucis

Formația The Prodigy a transmis un mesaj după moartea lui vocalistului Keith Flint:

„Cu șoc și o tristește profundă confirmăm moartea fratelui și prietenului nostru cel mai bun, Keith Flint. Un adevărat pionier, inovator și o legendă. Îi vom simți lipsa. Vă mulțumim că ne respectați intimatatea în această perioadă.”

Liam Howlett, fondatorul trupei The Prodigy, a confirmat că Keith Flint s-ar fi sinucis. „Știrea este adevărată, nu-mi vine să cred că spun asta, dar fratele nostru Keith și-a luat viața, în decursul weekend-ului”, a scris Liam pe Instagram.

„Sunt șocat, nervos, confuz și cu inima frântă. Odihnește-te în pace”, a adăugat Liam.

Într-un interviu din 2009, Keith Flint vorbeşte despre dependenţa lui de alcool şi droguri şi spune că tocmai câinii săi l-au ajutat să NU se sinucidă, când i-a fost mai greu.

La sfârşitul anilor 1980, Keith Flint l-a întâlnit pe DJ-ul Liam Howlett într-un club local de rave din Barn, Braintree, unde şi-a manifestat aprecierea pentru gusturile muzicale ale acestuia. După ce a primit un mix tape de la Howlett, Flint a revenit cu mare entuziasm şi a insistat ca Howlett să-i cânte melodiile pe scenă şi Flint, alături de Leeroy Thornhill, să danseze pe ritmurile respective.

La începuturile proiectului, Flint era dansatorul formaţiei, dar în 1996 acesta şi-a folosit vocea pentru hitul nemuritor „Firestarter”, în care apare cu noul look punk. Trendul a continuat şi pe următorul proiect Prodigy, „Breathe”, unde Flint a cântat din nou.

Albumul Fat ot the Land din 1997 (care a obţinut un Disc de Platină) cuprinde câteva hituri ale trupei, cu Flint vocalist, printre care „Breathe”, „Serial Thrilla”, „Fuel My Fire” şi „Firestarter”. În 2002, Prodigy a scos piesa „Baby’s Got a Temper”. 

În 23 februarie 2009, Prodigy a lansat albumul „Invaders Must Die”, unde Flint a asigurat vocea. Materialul include piese precum „Take Me to the Hospital”, „Omen” şi „Colours”. Flint a lansat single-ul „War” alături de artistul dubstepCaspa în 2012.

Flint a experimentat mai multe proiecte solo, inclusiv cu proiectul Flint and Clever Brains Fryin’. Din păcate, albumul de debut al lui Flint, Device #1, nu a mai fost lansat.

Prodigy a cântat de mai multe ori în România, prima oară fiind în 1995, când muzicienii au încasat 40.000 de dolari, o sumă mare pentru anii respectivi.

Publicitate