Sport, Ştiri locale

Juniorii echipei ucrainene Ruh Lviv, aplaudați de spectatori la meciul Sepsi OSK-U Craiova

Moment emoționant vineri seara pe Sepsi Arena, la partida dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948. Echipa de juniori Ruh Lviv din Ucraina, care se afla pe teren la invitația fotbaliștilor covăsneni, a fost aplaudată în picioare de spectatorii care se aflau la meci.

Cei 11 copii cu vârste de 12 ani au venit în România pentru un turneu la Brașov, însă războiul izbucnit în țara lor îi împiedică să se întoarcă la familii. Impresionați de situația prin care trec micuții sportivi, angajații Consiliul Județean Covasna le-au oferit în dar câteva pachete constând în echipamente sportive, fructe și jucării.

Publicitate

„Veniți într-un turneu la Brașov, cei 11 copii sunt împiedicați acum de război să ajungă înapoi la familiile lor. Ei se află în grija organizatorilor competiției, dar au fost invitați la Sfântu Gheorghe de jucătorii Sepsi OSK. Sensibili în fața situației cu care se confruntă micii sportivi ucraineni, angajații Consiliul Județean Covasna au pus mână de la mână și le-au cumpărat câteva articole care să îi ajute să treacă mai ușor peste momentele acestea, mult prea dure pentru un copil. Cele 11 pachete conțin pantaloni de trening, un tricou, șosete, rucsac, fructe, băutură pentru sportivi și câte două jocuri de societate. Știm că, pentru acești copii, niciun obiect din lume nu poate vindeca dorul de familie și teama de ce se va întâmpla cu ei și cu toți ai lor. Sperăm totuși că, prin acest gest, am reușit să îi ajutăm să înțeleagă că nu au rămas singuri pe lume, cât timp mai sunt înconjurați de oameni, în adevăratul sens al cuvântului”, au scris reprezentanții Consiliului Județean Covasna într-o postare pe Facebook.

Înainte de începerea meciului, fotbaliștii celor două echipe, împreună cu juniorii ucraineni, au afișat un banner cu mesajul „No war, we want peace” (Nu războiului, vrem pace – n.r.).

Fără vreo șansă de a mai prinde play-off-ul sau de a se afunda în zona retrogradării, Sepsi OSK și U Craiova 1948 au făcut spectacol pe ninsoare, scrie digisport.ro. Partida s-a încheiat 2-1 după ce echipa din Sfântu Gheorghe a întors scorul. Oltenii au jucat mai bine în startul primei reprize și au deschis scorul în minutul 8, prin Bauza. Au urmat apoi două șanse mari în minutele 22 și 25, cu Sidibe la originea lor.

Sepsi a egalat în minutul 39 prin Ștefănescu, iar peste 6 minute a preluat conducerea, prin Tudorie, după o ieșire pe sub minge a portarului.

Repriza a doua a fost mai spectaculoasă și a început cu ocazia lui Damașcan, urmată la cealaltă poartă de centrarea lui Bușu, care a căzut pe transversală.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată în principala competiţie internă, în turul sezonului regular în curs, pe 6 noiembrie 2021, când au remizat la Craiova, scor 1-1.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Facebook/Consiliul Județean Covasna

Publicitate
banner we radio