Ştiri locale

Junior Business Club aşteaptă nominalizări pentru desemnarea celor mai buni tineri antreprenori ai anului

Asociaţia Junior Business Club (JBC) din Sfântu Gheorghe a lansat înscrierile pentru desemnarea celor mai buni tineri antreprenori ai anului, câştigătorii urmând să fie premiaţi în cadrul unei gale care va avea loc la finele lunii noiembrie.

Conducerea JBC a precizat că şi anul acesta vor fi acordate premii la patru categorii, respectiv „Tânărul antreprenor al anului 2023”, „Femeia antreprenor a anului”, „Liderul anului” şi „Inovatorul anului”, cu scopul de a evidenţia tinerii antreprenori, care, în pofida vârstei, au succes în activitatea pe care o desfăşoară şi pot fi consideraţi exemple de urmat.

Publicitate

„Asociaţia Junior Business Club va organiza în data de 25 noiembrie 2023 ceremonia de decernare a Premiului pentru Tineri Întreprinzători, în cadrul celei de-a 14-a ediţii a evenimentului anual de încheiere a anului al JBC. Premiul pentru Tineri Întreprinzători recunoaşte activitatea tinerilor antreprenori, de aceea căutăm acei antreprenori care în pofida vârstei tinere (sub 35 de ani) înregistrează succes în activitatea lor economică şi care pot fi consideraţi un exemplu remarcabil pentru noua generaţie”, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru a se înscrie la primele două categorii, respectiv „Tânărul antreprenor al anului” şi „Femeia antreprenor a anului”, candidaţii trebuie să fi încheiat anul 2022 cu profit, iar cei care au moştenit, au acţiuni sau au preluat o societate în ultimii 5 ani nu pot participa la competiţie.

Pentru premiul „Liderul anului” sunt aşteptate înscrieri din partea tinerilor sub 35 de ani care deţin o poziţie de conducere într-o societate, dar nu sunt antreprenori, iar la categoria „Inovatorul anului” pot aplica „tinerii care au adus inovaţii în judeţul Covasna, au ajutat la progresul societăţii, au descoperit prin creativitate, contribuind la dezvoltarea zonei”, în acest caz nefiind obligatoriu să fie deţinătorul unei firme.

„Vor fi premiaţi cei mai buni întreprinzători tineri, asociaţi semnificativ la societăţi comerciale sau cei care activează ca Persoane Fizice Autorizate din judeţul Covasna pe baza rezultatelor financiare aferente anului fiscal 2022 (…) Firmele înscrise trebuie să aibă profit la sfârşitul anului 2022. Nu sunt eligibili acei antreprenori care au devenit asociaţi/acţionari prin preluarea/cumpărarea acţiunilor/părţilor sociale ale unei companii care este prezentă pe piaţă de 5 ani, dacă preluarea/cumpărarea acţiunilor/părţilor sociale este mai recentă de 5 ani”, menţionează conducerea JBC.

Înscrierile se pot face până pe 15 noiembrie prin autopropunere sau propunere venită din partea altor persoane, cu obligativitatea transmiterii numelui întreprinzătorului, numele, adresa firmei şi datele de contact, cota de participare la capitalul social, precum şi o scurtă descriere a firmei sau a activităţii tinerilor. Nominalizările pot fi trimise pe adresa de e-mail juniorbusinessclub@yahoo.com.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în data de 25 noiembrie, la Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio