Ştiri locale

Jumătate dintre elevii din Covasna nu au luat notă de trecere la simularea Evaluării Naţionale

Mai mult de jumătate dintre elevii claselor a VIII-a din judeţul Covasna care au participat la simularea examenelor de Evaluare naţională desfăşurate luna trecută nu au luat notă de trecere, cele mai mici note înregistrându-se la Matematică.

Potrivit rezultatelor date vineri publicităţii de conducerea Inspectoratului Şcolar, din cei 1.823 de elevi prezenţi, 931 au luat note sub 5, iar 892 peste 5, rata de promovare fiind de 48,93%, în creştere cu aproape două procente faţă de simularea din luna noiembrie 2015.

Publicitate

Practic, cu excepţia Limbii Române, la toate celelalte probe elevii au avut note mai bune faţă de simularea anterioară. La Matematică, 1.243 de elevi au luat note sub 5, prin urmare doar 32,92% dintre cei examinaţi au atins baremul, faţă de 29,47% în noiembrie anul trecut.

La Limba şi literatura maghiară, susţinută doar de elevii aparţinând acestei minorităţi, promovabilitatea a fost de 80,23%, în creştere cu aproape zece procente, în timp ce la Limba şi Literatura Română promovabilitatea a scăzut de la 52,66% în noiembrie, la 50,27%. S-au înregistrat cinci note de 10, trei la Limba maghiară şi câte una la Română şi Matematică.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar, rezultatele simulării vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ şi vor fi luate măsuri pentru perfecţionarea şi îmbunătăţirea nivelului de pregătire al elevilor.

La simularea Bacalaureatului, care va avea loc săptămâna viitoare, vor participa 1.717 elevi din clasa a XI-a şi 1.520 din clasele a XII-a şi a XIII-a.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio