Ştiri locale

Județul Covasna văzut prin obiectivul camerei. Tabără de fotografie CovAlpin, în luna august

Se spune că o imagine face cât 1.000 de cuvinte, iar tinerii sunt cei care văd lumea din jur tot mai mult prin obiectivul camerei foto, fiind din ce în ce mai conectați la telefoanele mobile, dar și din dorința de a obține cât mai multe like-uri pe paginile de socializare.

Asociația de Turism și Ecologie CovAlpin organizează în luna august o tabără dedicată copiilor pasionaţi de fotografie, care vor să învețe timp de o săptămână tehnicile de bază ale fotografiei, iar organizatorii promit o experiență inedită, care va îmbina jocuri, diferite activități și excursii în județul Covasna.

„Deși ne-am dorit extrem de mult să organizăm tabăra de fotografie în Munții Măcinului, pandemia de Covid-19 ne-a încurcat toate planurile. Restricțiile impuse de autorități ne-au obligat să schimbăm planurile și implicit și locația taberei. Din fericire județul Covasna nu duce lipsă de atracții naturale, ori de locații fotogenice, așa că ne descurcăm cu ce avem (…) Colegul, prietenul și fotograful nostru, Alex Mazăre, a pregătit pentru tabără nu doar niște fotografii frumoase, ci și materiale și exericiții pentru ca participanții să poată înțelege mai bine se se întâmplă în spatele unei fotografii”, scriu organizatorii pe site-ul Asociației.

14 tineri cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani vor avea ocazia să ia pulsul naturii cu ajutorul obiectivului camerei foto, în cadrul taberei care va avea loc la Șugaș Băi, în săptămâna 17 – 22 august.

Prețul de participare este de 1.000 lei, și include cazare la cabana CovAlpin din Șugaș Băi, masă, activități și ateliere de fotografie, diplome, fotografii, tururi de fotografie în două sau trei locații din județ, unde participanții vor putea aplica și exersa cele învățate. În funcție de vreme, excursiile vor fi organizate la Sfânta Ana, Cheile Vârghișului, Racoș, sau Mestecănișul de la Reci, mai anunță organizatorii.

„Din motive epidemiologice și de igienă permitem cazarea în regim de 2 copii/cameră, în paturi separate. Păstrăm altfel 4,5 mp2 între paturi, conform normativei în vigoare. La al doilea etaj al cabanei, unde camerele sunt mai mari, vom putea găzdui câte 3 copii/cameră, păstrând aceeași suprafață recomandată. Faptul că suntem izolați în mijlocul pădurii, fără vecini, va reprezenta un avantaj major pentru protecția noastră. Fără motive foarte întemeiate, pe perioada taberei accesul persoanelor străine/părinților va fi strict interzis în zona cabanei”, se arată pe site-ul Asociației.

Cursul de fotografie cuprinde o parte teoretică și una practică, iar copiii vor învăța, printre altele, despre istoria fotografiei, componentele aparatului foto, reguli și principii ale fotocompoziției, tipuri de lumină în fotografie, fotografia de arhitectură și călătorie, peisaj, wildlife și portret.

Reguli stricte pentru prevenirea răspândirii COVID-19

În prima zi de tabără, pe lângă formularul de înscriere și semnarea regulamentului, participanții trebuie să prezinte o adeverință medicală și un aviz epidemiologic de la medicul de familie.

Temperatura copiilor și a personalului va fi măsurată zilnic, dimineață și seara, cu ajutorul unui termometru non-contact. În cazul unei stări febrile, copilul va fi izolat singur în cameră, sub observație, și cu anunțarea părinților.

„Numărul copiilor este limitat la 14 (…) Din cauza stării actuale și din motive de siguranță nu acceptăm copii bolnavi sau aflați sub tratament. Vă rugăm să ne înștiințați în prealabil dacă copilul Dvs. are anumite probleme de sănătate, altele decât boli cronice. Orice stare de febrilitate a unui copil poate compromite tabăra. Vom fi mai insistenți decât deobicei cu ordinea în cameră, spălatul mâinilor, etc”, subliniază organizatorii.

Aceștia precizează că spațiile comune ale cabanei, respectiv holurile și băile vor fi igienizate de trei ori pe zi, la intrarea în cabană vor exista recipiente cu dezinfectanți și măști de protecție, mesele se vor servi doar pe terasă, păstrând regula un loc ocupat, unul liber.

După începerea taberei, vizitele părinților sau a altor persoane străine nu vor fi permise în zona cabanei.

Pentru înscrieri și detalii, cei interesați pot accesa site-ul: https://covalpin.ro/tabara-fotografie/.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate