Ştiri locale

Județul Covasna va avea prefect din partea UDMR

Partidele din coaliția de guvernare și-au împărțit prefecturile. În urma algoritmului de distribuire a funcțiilor de prefecți și subprefecți, UDMR a obținut 5 Prefecturi, printre care și pe cea a județului Covasna, iar USR și PNL vor avea fiecare câte un subprefect de Covasna, actualul subprefect Cosmin Boricean păstrându-și funcția.

În luna ianuarie, președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, declara că organizaţia pe care o conduce va susţine numirea subprefectului Cosmin Boricean în funcţia de prefect al judeţului, întrucât acesta „a dovedit că este un om cu suflet, parolist, un bun profesionist şi organizator”.

Publicitate

Formațiunea politică maghiară nu a decis încă pe cine va numi în funcția de prefect al județului Covasna, urmând ca o decizie în acest sens să fie luată în zilele următoare.

Astfel, UDMR obține Prefecturile Arad, Cluj, Covasna, Sălaj și Satu Mare;  

Alianța USR – PLUS obține 14 Prefecturi, respectiv: București, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); și Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR); în vreme ce PNL va ocupa restul de 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.

Totodată, în județele în care USR-PLUS nu a obținut mandate de prefecți, va exista câte o poziție de subprefect, iar în județele în care UDMR are prefect, vor fi câte un subprefect pentru PNL și unul pentru USR PLUS.

***

Actualul prefect de Covasna, Iulian-Constantin Todor, a fost numit în luna decembrie 2019 la propunerea Partidului Mişcarea Populară, iar discuțiile în legătură cu schimbarea acestuia au apărut în spaţiul public după alegerile parlamentare din 2020, care au dus la schimbarea configuraţiei politice a Guvernului.

(Ioana Ardelenau)

Publicitate
banner we radio