Ştiri locale

FOTO. Judeţul Covasna, promovat prin folclor, meşteşuguri şi produse tradiţionale la un festival organizat în Manchester

O delegaţie formată din artişti, meşteşugari şi producători locali au reprezentat judeţul Covasna la cea de-a doua ediţie a festivalului Góbéfest, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Marea Britanie, la Manchester, informează conducerea Consiliului Judeţean.

Potrivit unui comunicat de presă, festivalul s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, iar printre soliştii care au urcat pe scenă s-au numărat Dancs Annamari, solistă a Teatrului de Operetă din Budapesta, originară din judeţul Covasna, formaţia Selfish Murphy din Sfântu Gheorghe, care abordează stilul celtic/irish punk rock, precum şi formaţia „Tőkés Zsolt şi prietenii” din Sfântu Gheorghe, alcătuită din dansatori profesionişti şi copii, care au prezentat dansuri populare ardeleneşti în cadrul spectacolului intitulat „Din tată în fiu”.

Publicitate

Un restaurant din Sfântu Gheorghe a fost prezent la festival cu un han secuiesc, unde englezii au putut gusta bere produsă de o firmă harghiteană, kürtöskalács (colac secuiesc- n.r.), langoşi, turtă dulce, mezeluri şi diferite sortimente de dulceaţă preparate în mod tradiţional.

„La cea de-a doua ediţie a Festivalului Góbéfest din Manchester, judeţul Covasna a fost prezent cu producţii culturale, reprezentând diferite genuri muzicale şi artistice. Ambasadorii culturali ai Ţinutului Secuiesc au cucerit a doua oară centrul Manchester-ului, festivalul a avut peste zece mii de participanţi”, se arată în comunicat.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert, a amintit în cadrul unei dezbateri pe tema schimburilor artistice şi culturale organizată la cortul artelor, că prinţul Charles al Marii Britanii este un admirator al Transilvaniei, având, printre altele, o proprietate şi în judeţul Covasna.

„Prinţul Charles vizitează în mod regulat judeţul Covasna, mai precis Valea Zălanului, astfel regiunea promovată ca Ţinutul conacelor ar putea fi interesantă şi pentru turiştii britanici, acesta este şi motivul pentru care am considerat din primul moment că este o bună oportunitate pentru a ne implica cât mai activ în organizarea festivalului Gobefest. Scopul nostru este să facem judeţul Covasna cât mai atrăgător pentru turiştii străini, am avut mai multe iniţiative, datorită cărora, în ceea ce priveşte promovarea judeţului, am depăşit axa Bucureşti-Budapesta”, a precizat Grüman Róbert, conform sursei citate.

Acesta a mai menţionat că festivalul a fost organizat de comunitatea maghiară din Manchester, formată din aproximativ 30.000 de persoane.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio