Ştiri locale

Judeţul Covasna: Doar 41% dintre cadrele didactice înscrise la titularizare au promovat proba scrisă

Doar 41% dintre cadrele didactice din judeţul Covasna înscrise la concursul de titularizare în învăţământul preuniversitar au obţinut note peste 7 la proba scrisă, informează conducerea Inspectoratului Şcolar.

Potrivit sursei citate, la examenul desfăşurat săptămâna trecută s-au prezentat 366 de cadre didactice, dintre care 14 s-au retras, iar dintre cele 352 de lucrări evaluate, 59, respectiv 16,76%, au primit note cuprinse între 1 şi 4,99, 148, respectiv 42%, între 5 şi 6,99, iar 145 de lucrări, reprezentând 41,2% din total, au primit note între 7 şi 9,99.

Publicitate

„Din promoţia curentă, 31,7% dintre candidaţi au obţinut note iniţiale peste 7. Din cele 59 de note sub 5,00, cele mai multe s-au înregistrat la educaţie fizică şi sport, geografie, limba şi literatura română, psihopedagogie specială, educaţie artistică. (…) Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 5”, se arată într-un comunicat de presă postat marţi pe pagina de internet a Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna.
Contestaţiile pot fi trimise electronic pe adresa de email kissevaildiko@isj.educv.ro până miercuri, la ora 12,00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 27 iulie.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio