Ştiri locale

Județul Covasna are doi subprefecți. Sergiu Mitroi va ocupa noua funcție

Guvernul României a decis, în şedinţa de vineri, numirea unui al doilea subprefect în județul Covasna.

Potrivit Hotărârii, Sergiu Mitroi a fost ales să exercite cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de subprefect.

Astfel, la conducerea Prefecturii Covasna se vor afla prefectul Constantin Todor și subprefecții Cosmin Boricean și Sergiu Mitroi.

Preşedintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, ne-a declarat că noul subprefect este de profesie jurist și lucrează de mai mulți ani în cadrul Biroului Juridic al Prefecturii Covasna.

Acesta a explicat că hotărârea a fost luată datorită faptului că se impunea ca la conducerea instituției să fie numită și o persoană cu studii juridice, și nu pentru a-l înlocui pe subprefectul Cosmin Boricean.

„În primul rând, legea spune că pot fi numiți doi subprefecți în fiecare județ, deci unul dintre motive acesta a fost, respectiv faptul că ne permite legea. În al doilea rând, se impunea la Covasna să avem un al doilea subprefect ținând cont de specificul județului și de faptul că era nevoie de un subprefect cu studii juridice. Domnul Mitroi lucrează de mulți ani în Prefectură, în cadrul Biroului Juridic (…) Nu este legat de ceea ce s-a vehiculat ieri și azi că s-ar fi schimbat vechiul subprefect. Nu are nicio legătură”, ne-a explicat președintele PNL Covasna.

Potrivit acestuia, în momentul de față subprefectul Cosmin Boricean îndeplinește atribuțiile prefectului Todor Constantin, pe durata în care acesta din urmă este în concediu.  

Sergiu Mitroi va depune jurământul de învestire în zilele următoare.

Tot în ședința de vineri, Guvernul a hotărât numirea a doi subprefecți noi pentru județele Bacău și Brăila.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate