Ştiri locale

Jonglerii cu foc în weekend la Sfântu Gheorghe

În municipiul Sfântu Gheorghe, în cadrul Anului Participării Comunității, Cultura vine la noi acasă. Weekendul acesta, jonglerii și muzicienii stradali vor vizita cartierele reședinței de județ, oferindu-le  locuitorilor o mică degustare culturală.

În cadrul pregătirii programului Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ținutului Secuiesc, unul dintre obiectivele pe care le-am formulat a fost să ducem cultura, evenimentele artistice în toate părțile orașului. Anul acesta, în municipiul Sfântu Gheorghe este Anul Participării Comunității, astfel am dori ca publicul să ia parte la evenimentele organizate și să facă cunoștință cu artiștii orașului nostru. Suntem conștienți că nu toată lumea are posibilitatea să participe la evenimentele culturale, așa că ne-am gândit  să ducem noi programele la public. Anterior au mai fost exemple de cazuri în care artiștii locali cântau în autobuze, în magazine și instituții, sau am dus spectacole teatrale în spații publice. De data aceasta, în cartierele de blocuri se vor putea viziona concerte și spectacole de jonglerii cu foc, și sperăm că locuitorii se vor bucura de această degustare culturală” – a definit scopul programului Barta Mónika, coordonatorul Biroului de Imagine.

Artiștii teatrului de mișcare M Studio vor participa la program cu cascadorii de jonglerii cu foc, spectacolul extrem de spectaculos va putea fi vizionat sâmbătă, pe data de 11 noiembrie, de la ora 19:00, în cartierul Gării, în spatele  statuii  soldatului român, iar de la ora 20:30, lângă terenul de joacă aflat între străzile Nicolae  Iorga și Crângului, pe fostul teren de baschet.

Duminică, pe data de 12 noiembrie, de la ora 17:00 în cartierul Gării, pe Aleea Prieteniei, de la ora 18:00 pe strada Oltului (în zona de parcare din fața blocurilor de două  etaje, aproape de pârâul Debren), de la ora 19:00 pe strada Stadionului (pe terenul de lângă cofetăria Orka), va concerta trupa Spontán, o formație compusă din muzicieni din Sfântu Gheorghe și din Miercurea Ciuc, precum denotă și numele trupei, publicul se poate aștepta la un concert spontan, de muzică care oferă bună-dispoziție.

Duminică, de la ora 15:00, în cartierul Ciucului, pe strada Romulus Cioflec (lângă grădiniță), de la ora 16:00 în cartierul Olt, pe strada Puskás Tivadar (pe terenul de joacă din spatele magazinului Bertis) va concerta Dark Soul Brothers, o trupă de elevi din Sfântu Gheorghe, ai cărei membri sunt  Gerebenes  Ede (voce), Ferencz Zsolt (chitară solo) și Kisgyörgy Máté (bas).

Publicitate
banner we radio