Ştiri locale

„Joia gurmanzilor”, programată la începutul lunii martie la Sfântu Gheorghe

„Joia gurmanzilor”, un eveniment gastronomic organizat de mai multe restaurante din judeţul Covasna, care le oferă clienţilor posibilitatea de a mânca la jumătate de preţ, va avea loc anul acesta pe data de 2 martie.

Preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurantelor din Sfântu Gheorghe (SVESZ), Kovács István, a declarat că restaurantele înscrise în acest program vor oferi fie reduceri de 50% la meniurile á-la-carte, fie bufete suedeze, în acest ultim caz clienţii putând mânca atât „cât îi ţine burta”, în schimbul sumei de 29 de lei. Reducerea nu se va aplica băuturilor, comenzilor livrate la domiciliu şi nici „Meniului zilei”, care are oricum un preţ redus.

Potrivit acestuia, programul se bucură de un succes foarte mare în rândul localnicilor, dovadă faptul că în „Joia gurmanzilor” greu mai poţi găsi o masă liberă la restaurant.

„Am început demult acest program, nici nu mai ştiu exact, de 5, 6 sau 7 ani, şi s-a bucurat de un succes nemaipomenit. Se mişcă oraşul, toată lumea iese undeva, atmosfera este splendidă. Chiar şi noi, cei care lucrăm în domeniu, mergem la alte restaurante, ne uităm cine ce a gătit, ce a făcut. Este un succes extraordinar şi toate restaurantele au fost full, spre deosebire de restul zilelor, mai ales în cursul săptămânii, când peste tot sunt doar 2-3 mese ocupate. Dar, de Ziua gurmanzilor, toată lumea a ieşit pentru că nu costă atât de mult şi poţi să guşti şi bucate mai scumpe sau mai de calitate, pe care nu ţi le permiţi în fiecare zi, cum ar fi un şalău, un muşchi de vită, care sunt mai scumpe, dar pe care în această zi poţi să le primeşti la jumătate de preţ la acele restaurante care se înscriu în acest program”, a afirmat Kovács István.

Acesta e de părere că evenimentul se va bucura de un succes şi mai mare faţă de anii anteriori, având în vedere faptul că este programat în a doua zi de Mărţişor.

„Joia gurmanzilor” reia o tradiţie legată de postul Paştelui, când oamenii mâncau pe săturate înainte de Lăsata secului.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio