Ştiri locale

În Joia gurmanzilor, la Sfântu Gheorghe mănânci la jumătate de preţ cât te „ţine burta”

Şase restaurante din municipiul Sfântu Gheorghe – Șugaș, Best Western Park, Tribel FF, Korzo Irish Pub, Ganesa și Kolcza – şi-au anunţat participarea la „Joia gurmanzilor”, un eveniment gastronomic ce se organizează pentru a şaptea oară în judeţul Covasna, conform tradiţiei, înaintea Paştelui catolic.

Toatele cele şase restaurante vor oferi joi, 11 februarie, reduceri de 50% la meniurile á-la-carte sau la unele specialităţi, prin urmare clienţii vor putea mânca atât „cât îi ţine burta” şi vor plăti doar jumătate din consumaţie, a declarat unul dintre organizatori. Reducerea nu se va aplica băuturilor, comenzilor livrate la domiciliu şi nici „Meniului zilei” care are oricum un preţ redus.

Publicitate

„Noi am lăsat autonomie atât în ce priveşte programul, cât şi servirea. Sunt unele restaurante unde se va servi bufet suedez la un preţ de 29 de lei, altele vor oferi numai specialităţi la 50%, iar la alţii se poate alege orice din meniul á-la-carte. Ce va fi la fel la toate, va fi deschis de dimineaţă până seara, iar promoţia se aplică doar mâncărurilor servite la restaurant, nu şi acasă, pentru că asta e ideea principală, de a pune ceva la cultura de a veni la restaurant. Unii comandă acasă, ceea ce ne duce la ideea că mulţi sunt leneşi să se îmbrace adecvat şi să ia masa în oraş, aşa că mai bine comandă acasă”, au declarat organizatorii.

Potrivit acestora, „Joia gurmanzilor” reia o tradiţie legată de postul Paştelui, când oamenii mâncau pe săturate înainte de Lăsata secului, iar obiceiul a fost preluat din Ungaria, unde anul acesta participă aproape o mie de restaurante la acest eveniment.

Patronii spun că în „Joia gurmanzilor” au de patru ori mai mulţi clienţi decât într-o zi obişnuită, iar la prânz şi seara greu mai găseşti un loc liber în localurile care oferă reduceri. „Nu se poate compara cu alte zile. Oamenii vin deja la prima oră să mănânce şi vindem de patru ori mai mult. Ne place să participăm la acest eveniment pentru că vin şi clienţi noi care poate în mod obişnuit nu ies în restaurante şi avem posibilitatea să ne formăm o clientelă nouă”, a spus Molnár István, proprietarul a două localuri din Sfântu Gheorghe.

Preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu-Gheorghe (SVESZ), Kovács István, a declarat că cei şase patroni intenţionează să se viziteze reciproc de „Ziua gurmanzilor”.

„Joia este un eveniment de distracţie, se mai întâmplă ceva în alimentaţia publică şi restaurante, pentru că după Revelion s-a cam făcut linişte şi urmează postul Paştelui. La noi la restaurant vom merge pe meniul á-la-carte, pentru că dacă cineva vrea, spre exemplu, un somon sau ceva mai scump să poată comanda la jumătate de preţ. Pentru restaurant nu este pierdere prea mare pentru că aproape jumătate este preţul produsului, restul e profit sau cheltuieli. Eu cred că lumea bună poate să oprească munca două ore şi să îşi cheme prietenii \’hai să mâncăm şi noi ceva la restaurant\’. Şi noi (patronii – n.red.) o să mergem la fiecare restaurant să ne facem legături de prietenie, să mai învăţăm unii de la alţii şi să mai facem ceva, pentru că în lunile astea cam scârţâie treaba”, a spus Kovács István.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio