Ştiri locale

11 restaurante oferă reduceri în Joia Gurmanzilor

11 restaurante din judeţul Covasna vor participa la „Joia gurmanzilor”, un eveniment gastronomic ce va avea loc pe 2 martie, zi în care clienţii vor avea posibilitatea de a mânca la jumătate de preţ.

Preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurantelor din judeţul Covasna (SVESZ), Kovacs Istvan a declarat că şi-au anunţat participarea la acest eveniment zece restaurante din municipiul Sfântu Gheorghe şi unul din localitatea Chichiş.

Potrivit acestuia, restaurantele vor oferi fie reduceri de 50% la meniurile á-la-carte, fie bufete suedeze, în acest ultim caz clienţii putând mânca atât \’cât îi ţine burta\’ în schimbul sumei de 29 de lei. Reducerea nu se va aplica băuturilor, comenzilor livrate la domiciliu şi nici „Meniului zilei”, care are oricum un preţ redus.

„La intrarea fiecărui restaurant participant va fi afişat programul de Joia Gurmanzilor, de la ce oră până la ce oră se poate servi, dacă este masă suedeză sau meniu á-la-carte cu 50% reducere. Nu se poate rezerva loc în restaurant, deci rezervări nu se pot face, iar reducerea e valabilă doar pentru cine serveşte masa în restaurant”, a declarat Kovacs Istvan.

El a mai menţionat că programul, iniţiat în urmă cu aproape şase ani după un model preluat din Ungaria, se bucură de un succes foarte mare în rândul localnicilor, dovadă faptul că în „Joia gurmanzilor” greu mai poţi găsi o masă liberă la restaurant.

„Este un succes extraordinar şi toate restaurantele au fost full, spre deosebire de restul zilelor, mai ales în cursul săptămânii, când peste tot sunt doar 2-3 mese ocupate. Dar, de Ziua gurmanzilor, toată lumea a ieşit, pentru că nu costă atât de mult şi poţi să guşti şi bucate mai scumpe sau mai de calitate, pe care nu ţi le poţi permite în fiecare zi, cum ar fi un şalău, un muşchi de vită, care sunt mai scumpe, dar pe care în această zi poţi să le primeşti la jumătate de preţ la acele restaurante care se înscriu în acest program”, a mai spus Kovacs Istvan.

Acesta e de părere că evenimentul se va bucura de un succes şi mai mare decât în anii anteriori, având în vedere faptul că este programat în a doua zi de Mărţişor.

(Agerpres)

Cele 11 restaurante din Sfântu Gheorghe, afiliate SVESZ, şi care vor oferi reduceri în Joia Gurmanzilor sunt: Restaurant Castel, Restaurant Central, Restaurant Ganésa, Gulyás csárda (Chichiş), Restaurant Kolcza, Korzó Irish Pub, Old Man\’s Pub, Restaurant Park, Sepsi Kebab, Restaurant Şugaş, Tribel FF.

Mai multe detalii în metarialul video de mai jos:

Publicitate
banner we radio