Ştiri

Joe Biden, vizită surpriză la Kiev. Președintele SUA s-a întâlnit cu Zelenski

Președintele american Joe Biden a ajuns luni la Kiev – prima lui vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse din în urmă cu aproape un an. Vizita surpriză vine în contextul vizitei în Polonia vecină, pentru întâlniri cu președintele Andrzej Duda.

La Kiev, Joe Biden s-a întâlnit cu președintele Volodomir Zelenski, în ziua în care Ucraina comemorează moartea a 107 persoane în timpul protestelor antiguvernamentale de acum nouă ani. Kievul nu este străin de vizitele oficiale, însă aceasta este diferită. Faptul că președintele SUA se întâlnește cu liderul Ucrainei în inima capitalei, în mijlocul unui conflict de amploare, transmite un mesaj foarte clar și puternic Moscovei că America și Occidentul rămân alături de Ucraina.

Publicitate

Sirenele de raid aerian au fost activate în toată Ucraina luni dimineață, inclusiv în capitala Kiev, și sunau și în momentul sosirii președintelui american în capitala ucraineană. „Vă rugăm să mergeți la adăposturi!” au transmis autoritățile din Kiev pe canalul lor oficial Telegram.

Publicitate
banner we radio