Ştiri

Jocurile video vor fi recunoscute prin lege ca sport oficial și în România

Un nou sport va fi recunoscut prin lege în România. Autoritățile vor să modifice legea Educației Fizice și Sportului, astfel încât jucătorii profesioniști de jocuri video să beneficieze de același statut precum cel al sportivilor de la cluburile tradiționale.

Drept urmare, “gamerii”, vor putea primi finanțări mult mai ușor, dar vor plăti și taxe.  

Publicitate

Potrivit Știrile Pro TV, în România sunt aproape 30.000 jucători profesioniști. După ce vor avea statut de sportivi, vor avea acces mai ușor la sponsorizări și vor putea obține mult mai ușor ajutor financiar din partea statului.  

Mara Mareș, consilier de stat la cancelaria prim-ministrului României: ”Această reglementare va încuraja și organizarea de competiții. În mod cert va crește și va potența ceea ce se întâmplă deja în România în industria de e-sports. În luna septembrie vom depune aceste amendamente și preconizăm că până la sfârșitul anului vom avea în sfârșit legea sportului electronic”.

Odată cu reglementarea sporturilor electronice și în România vor putea fi organizate mult mai ușor astfel de concursuri.

Cea mai mare competiție de gaming organizată până acum în România va avea loc în octombrie pe Arena Națională. Premiile se ridică 400.000 de dolari, din care 16% vor merge la bugetul statului român sub formă de impozit.

De asemenea, Primăria Capitalei va încasa 500.000 de dolari pentru închirierea arenei.

Publicitate
Publicitate
banner we radio