Ştiri

Jocuri senine, şi pe timp de ploaie

De Zilele Sfântu Gheorghe, Teatrul UniPERSONAL a funcţionat la capacitate maximă. În cortul iniţiativei Sfântu Gheorghe Capitala Europeană a Culturii, ridicat în Parcul Elisabeta, la stea, se putea intra cu număr de ordine, iar publicul stătea la rând, în permanenţă. În cele trei zile, inclusiv sâmbătă, când ploua cu găleata, teatrul Teatrul UniPERSONAL a funcţionat cu „sala plină”, participând la joc mai mult de o sută de oameni, cea mai tânără persoană din public a avut 4 ani, iar cea mai în vârstă, peste optzeci.

Au fost persoane cu care s-au simulat casting-uri, alteori au pregătit un boxer pentru următoarea rundă, uneori, persoanei care intra, i se arăta reflexia propriei persoane, şi au încercat jocul de-a baba oarba – programul poate fi numit şi experienţă teatrală adaptată individual, aceasta fiind o provocare atât pentru actori, cât şi pentru public.

\”Ne-am străduit să creăm o situaţie diferită pentru toată lumea, persoanele din public fiind foarte deschişi, şi noi, la rândul nostru, devenind tot mai curajoşi, am învăţat multe, fiind un experiment interesant nu doar pentru spectatori ci și pentru actori.\” – a spus actriţa Benedek Ágnes, iniţiatoarea programului, împreună cu Derzsi Dezső. La rândul lui, actorul este de părere, că programul de trei zile a fost o adevărată experienţă. „Atât publicul, cât şi actorii au ajuns în ipostaza de a juca un rol, iar dacă va avea continuare, trebuie să fim mai curajoşi, pentru a forţa limitele” – a spus Derzsi Dezső.

\"2015_05_05_Kedvenc

Eu, şi obiectul meu: o joacă luată în serios de locuitorii din Sfântu Gheorghe

Faţa nemaivăzută până acum a oraşului Sfântu Gheorghe a fost creionată, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, de obiecte cotidiene sau deosebite, de unele păstrate de mulţi ani, sau de unele nou-nouţe, obţinute în mod spontan, şi de unele personale, sau mai puţin personale. Unii şi-au arătat verigheta, alţii lucrări artistice, unii au adus platou de torturi, simbolizând viaţa dulce, dar au fost arătate şi mingi cu buline, şi maşinuţe vechi de 30 de ani; unora le-a venit în minte siguranţa, iar alţii au adus cu ei medalia de care sunt cei mai mândri, mulţi au improvizat, făcând poze cu primul obiect care le-a picat în mână. Totodată, a fost adus şi carneţelul cu notiţe al lui Gödri Ferenc, legendarul primar al oraşului Sfântu Gheorghe. Invitaţia lansată pentru Zilele Sfântu Gheorghe, a iniţiativei Sfântu Gheorghe, Capitala Europeană a Culturii, prin care locuitorii oraşului erau rugaţi să aducă cu ei acele obiecte personale care îi caracterizează, şi sunt importante pentru ei, s-a bucurat de un succes neașteptat.

Organizatorii au fotografiat obiectul şi gazda lui, au notat gândurile care se leagă de acel obiect, încărcând fotografiile, în permanenţă, pe site-urile de socializare. În cele trei zile au fost realizate peste 200 de fotografii, numărul celor care au urmărit pe internet documentaţia foto, în permanentă creştere, fiind mai mare de zece mii. Galeria foto a contorizat peste 73.000 de click-uri, fiecare din fotografii fiind văzută, în medie, de 4.900 de persoane. „A fost un lucru extraordinar, să vedem că mulţi oameni s-au dus acasă, s-au gândit ce obiect să aleagă, şi s-au reîntors cu obiectul respectiv, deci oamenii au luat în serios această invitaţie la joc, chiar aşa cum sună şi motto-ul iniţiativei, „E pe bune – Sfântu Gheorghe, Capitala Europeană a Culturii” ” – a spus Barta Mónika, şefa Biroului de Imagine al Primăriei.

\"2015_05_05_egyszemelyes

Jocul jocurilor – premii

În cursul zilei de luni, dintre participanţii la cele două jocuri, s-au tras la sorţi câştigătorii următoarelor tipuri de premii: tricouri, căni, sacoşe, insigne şi ecusoane, abonamente la teatru.

Lista câştigătorilor: Giacomello Roberto, Domokos Ignaţie Eugen, Silieanu Eduárd, Kovács Kati, Csóka Mára Imola, Szabó Enikő, Derzsi Soma, Fülöp Csaba, Lőfi Gellért, Ráduly Ágota, Orbán Ábel, Mátyus Enikő, Zengő Mihály, Bakó Andrea, Fleischer Hilda, Kolumbán Zenge, Baricz Szidónia, Kopacz Madarász Tünde, Tegző Lóránt, Fazakas Klára, Vajna Dorka, Demeter Bernadett, Győry Andrea Beatrix, Kusztos Attila, Petrovits István, Jánosi Vivien.

Conţinutul exact al cadourilor poate fi văzut pe pagina de Facebook a Programului Sfântu Gheorghe – Capitala Europeană a Culturii, facebook.com/i2021. Premiile se pot ridica din Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei (piaţa Libertăţii, nr 6), zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 9-17, până în data de 15 mai.

Procesul de elaborare a proiectului, noutăţi, consultanţă şi alte informaţii în legătură cu proiectul Sfântu Gheorghe – Capitală Europeană a Culturii, se pot citi pe site-ul www.i2021.ro, iar pe pagina de facebook.com/i2021 , puteţi să vă conectaţi şi să vă spuneţi părerile.

Publicitate
banner we radio