Sport

JO 2016. Începe cel mai mare eveniment al sportului mondial: 10.500 de participanţi la start

Jocurile Olimpice de vară încep în această noapte, la Rio de Janeiro, cu o ceremonie grandioasă (ora 02.00, în direct la TVR 1). 10.500 de sportivi sunt pregătiți să ofere spectacol în 306 probe.

Flacăra olimpică va începe să ardă, în această noapte, pe „Maracana”, unul dintre cele mai cunoscute stadioane din lume.

Publicitate

Brazilienii sunt pregătiți să dea startul celei de-a 31-a ediții a Jocurilor Olimpice de vară, găzduite de metropola Rio de Janeiro, iar festivitatea de deschidere va debuta la ora 02.00 (ora României) și va fi transmisă în direct de TVR 1.

Va cânta fosta soție a lui Garrincha

Dacă e Brazilia, e samba, așa că mare parte a spectacolului din această noapte se va baza pe acordurile muzicii specifice „Țării Cafelei”. Pe scenă va urca o legendă a Braziliei, cântăreața Elza Soares (79 de ani), cea care a fost căsătorită cu fostul mare fotbalist Garrincha.

Nu vor lipsi nici cunoscutele fotomodele Gisele Bundchen și Lea T, care își vor etala frumusețea în fața a 3 miliarde de telespectatori, atât cât se estimează că va fi audiența la ceremonia de deschidere. Deocamdată nu se cunoaște persoana care va avea onoarea de-a aprinde torța olimpică, dar presa din Brazilia vorbește despre Pele, cel mai cunoscut sportiv din această țară, campion mondial la turneele finale din 1958, 1962 și 1970.

Alături de unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie ar putea să se afle și fostul tenismen Gustavo Kuerten, cel care a fost campion la Roland Garros în 1997, 2000 și 2001. Brazilienii au lăsat destule probleme nerezolvate în zilele premergătoare marii competiții.

80% din bilete au fost vândute

Sportivii cazați în Satul Olimpic au fost nemulțumiți de condițiile oferite, iar organizatorii au încercat să rezolve din mers deficiențele camerelor sau grupurilor sanitare. Locul destinat cazării olimpicilor este cel mai mare construit până acum și numără 80.000 de scaune, 70.000 de mese, 29.000 de saltele, 60.000 de umerașe, 6.000 de televizoare și 10.000 de telefoane inteligente.

Altfel, rețeta financiară se anunță a fi excelentă pentru țara organizatoare. „Deja am vândut 80% din bilete, pentru toate competițiile au anunțat brazilienii.

\"medalii

10.500 de sportivi la start

Interesant este că se mai găsesc câteva tichete pentru finala probei de 100 metri, la care va concura și celebrul atlet jamaican Usain Bolt, cel mai rapid om de pe Glob.

10.500 de sportivi vor lua startul al JO de la Rio de Janeiro, care se vor desfășura până la data de 21 august. Aceștia se vor întrece în 28 de sporturi și 306 probe, găzduite de 33 de arene aflate în și în preajma metropolei.

85.000 de oameni responsabili cu securitatea

Brazilienii n-au neglijat securitatea sportivilor și a spectatorilor prezenți la Rio. Guvernul a acordat orașului o finanțare de 850 de milioane de dolari, bani destinați pentru logistica de profil. 85.000 de polițiști, militari și stewarzi vor fi cu ochi în patru pentru a evita eventuale probleme. De asemenea, oficialii au asigurat în repetate rânduri că virusul Zika nu reprezintă un mare pericol, mai ales în cazul femeilor care nu sunt însărcinate.

Publicitate
Publicitate
banner we radio