Ştiri locale

Jandarmii covăsneni fac pregătiri în domeniul acordării primului ajutor

Acordarea primului ajutor la timp face diferența dintre viața și moarte! De aceea, orice persoană care ajunge la locul unui eveniment poate ajuta victima, având cunoștințele și deprinderile necesare. Pentru a veni în sprijinul jandarmilor, care uneori ajung primii la o situație de urgență, la nivel naţional se derulează sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază.

Timp de două zile, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna participă la activitățile de instruire, susținute de paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al Județului Covasna.

Publicitate

Obiectivul principal al acestui curs de pregătire este acela de a dobândi deprinderile necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor de bază, fără echipamente speciale.

Activitățile de instruire constau în pregătirea teoretică și practică, iar cu ajutorul manechinelor sunt exersate cele mai importante tehnici de salvare a vieții în situații grave: ventilația artificială și masajul cardiac, mai precis resuscitarea cardio – pulmonară, precum și alte situații în care viața unei persoane poate fi pusă în pericol prin obstrucția căilor respiratorii, când persoana nu mai poate respira și nici vorbi, deci nu poate cere ajutorul, iar cei din jur trebuie să reacționeze imediat. Pentru astfel de situații, jandarmii au învățat care sunt manevrele pentru deblocarea căilor respiratorii la adult, copil și sugar.

Activitățile de instruire au debutat în luna octombrie și fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne în acordarea primului ajutor de bază.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Publicitate
Publicitate
banner we radio