Ştiri locale

Jandarmii au eliberat un pui de urs rămas blocat într-un container de gunoi, la Băile Tuşnad

Jandarmii harghiteni au eliberat, în noaptea de miercuri spre joi, un pui de urs rămas blocat într-un container de gunoi din apropierea gării din Băile Tuşnad, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Gheorghe Suciu.

Potrivit sursei citate, incidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 de doi localnici din Băile Tuşnad, care au informat că în apropierea gării din staţiunea Băile Tuşnad, într-unul din containerele de gunoi este rămas captiv un pui de urs, iar ursoaica este agitată şi se află în apropiere, împreună cu alţi doi pui.

Publicitate

O grupă din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil s-a deplasat la faţa locului şi, iniţial, a asigurat zona şi a îndepărtat ursoaica, după care jandarmii au ridicat capacul containerului pentru a elibera puiul de urs, care a fugit înspre pădure.

Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursoaica cu cei trei pui nu se întoarce. Acţiunea a durat aproximativ o oră, misiunea încheindu-se fără alte incidente.

O intervenţie similară a avut loc în luna iunie, când jandarmii au eliberat tot dintr-un container o ursoaică rămasă captivă.

Jandarmii fac apel la oameni ca de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii să apeleze numărul de urgenţă 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să evite, pe cât posibil, contactul direct cu acestea.

(Agerpres)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio