Ştiri locale

Jandarmeria Covasna a împlinit 25 de ani de existenţă

Marţi 1 noiembrie a.c., Jandarmeria Covasna a aniversat 25 de ani de existenţă, ca urmare a reînfiinţării armei începând cu data de 1 noiembrie 1991. Totodată, prin ordinul M.A.I. 176/2012 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din M.A.I. s-a stabilit ca data de 1 noiembrie să fie Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna.

Cu acest prilej, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna a avut loc o adunare festivă, la care ne-au onorat cu prezenţa foştii comandanţi: col. Cenean Iulius, împuternicit prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi Şef al Statului Major, col (r.) Şerb Aurel, col. (r) Faur Adrian, col. Paliştan Cristian şi prefectul judeţului, domnul Sebastian Cucu.

Publicitate

În cadrul adunării, atât inspectorul şef lt.col. Nichifor Adrian cât şi foştii comandanţi şi domnul prefect au evocat în discursul lor principalele momente din activitatea desfăşurată în cei 25 de ani de existenţă şi au adresat cuvinte de apreciere jandarmilor. Din discursul domnului lt.col. Nichifor Adrian, citez:

„În toată această perioadă, realizările jandarmilor covăsneni au fost mult mai multe, ceea ce am încercat să redăm prin această evocare reprezentând doar o mică parte din istoria inspectoratului.

În prezent I.J.J. COVASNA se prezintă ca o instituţie credibilă în orice situaţie, executând misiunile încredinţate prin lege, intervenind în sprijinul organelor administraţiei locale şi a cetăţenilor judeţului ori de câte ori este nevoie.

Într-o perioadă când învăţăm cu toţii regulile europene, când şabloanele şi prejudecăţile faţă de unele instituţii sunt încă foarte puternice, acţiunile  menţionate împreună cu faptele cotidiene ale jandarmilor capătă conotaţii şi finalităţi cu totul deosebite. În continuare ne exprimăm întreaga disponibilitate pentru colaborare şi parteneriat cu autorităţile administraţiei publice locale, societatea civilă şi nu în ultimul rând cu cetăţenii.

De asemenea, ne arătăm întreaga recunoştinţă faţă de cadrele şi persoanele care, de-a lungul timpului, şi-au pus amprenta în realizarea misiunilor, obiectivelor şi sarcinilor de către jandarmii covăsneni. Comenzilor de unitate care s-au succedat în cei 25 de ani la conducerea inspectoratului le mulţumim pentru eforturile făcute pe parcursul activităţii lor şi îi asigurăm că au fost, sunt şi vor fi în continuare un bun exemplu pentru noi cei care îi urmăm. Deasemenea nu vom precupeţi nici un efort pentru a duce mai departe ceea ce domniilor lor au început, totul în contextul modernizării permanente a acestei arme de tradiţie, respectiv Jandarmeria Română.”

Colonel (r.) Şerb Aurel, comandantul unităţii de jandarmi în perioada 1991 – 2005, a apreciat că: „Aniversarea pe care o sărbătorim astăzi îmi oferă prilejul de arăta de unde am plecat şi unde am ajuns în aceste două decenii şi jumătate de la înfiinţare. Putem menţiona faptul că în această perioadă de 25 de ani, unitatea se prezintă ca o unitate tânără, cu un bilanţ pozitiv pe toate liniile de muncă: organizare, conducere, management, misiuni, logistică şi disciplină. Cu regret şi pioşenie trebuie să nu uităm în aceste momente faptul că am avut şi pierderi şi propun să ţinem pentru aceştia un moment de reculegere. Închei, în a vă ura La mulţi ani!, să ne revedem la următoarea aniversare, de 30 de ani şi la următoarea cu noi realizări.”

Cu acest prilej au fost acordate plachete aniversare foştilor comandanţi ai unităţii şi diplome aniversare cadrelor în activitate care îşi desfăşoară activitatea aproximativ de la înfiinţarea unităţii. Totodată, cei prezenţi au putut viziona un film realizat cu imagini surprinse de la principalele evenimente şi misiuni desfăşurate de inspectorat pe parcursul celor 25 de ani de existenţă.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

\"jandarmeria-covasna-1\"

Publicitate
banner we radio