Ştiri locale

Jandarmeria Covasna are un nou camarad patruped, Lex!

De câteva zile, câinele Lex din rasa Malinois Ciobănesc Belgian, în vârstă de 5 luni, născut la Centrul Chinologic din Sibiu, are o nouă casă în curtea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna.

„Lex și sergent major Simo Laszlo Jozsef formează de astăzi o echipă, marcând astfel începutul unui parteneriat îndelungat care se va baza pe loialitate și încredere reciprocă”, au scris jandarmii covăsneni într-o postare pe Facebook.

Publicitate

Noul partener al subofițerului face parte dintr-o rasă recunoscută pentru loialitate, inteligență și agilitate, cu un miros unic canin, rezistență și dăruire. Va fi partenerul ideal în misiunile de zi cu zi, datorită intelectului dezvoltat și devotamentului înnăscut pentru proprietar.

După perioada de acomodare, cei doi se vor întoarce împreună la Centrul Chinologic din Sibiu, pentru a dobândi competențele necesare în vederea desfășurării activităților specifice de ordine publică.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde.

Publicitate
Publicitate
banner we radio