Ştiri

Jaf ca-n „Ocean’s Eleven”: Un român s-a dat expert în bijuterii şi a furat diamante de 5,2 milioane de euro

Jaf ca-n seria de filme „Ocean\’s”: un roman a mers intr-un showroom privat al unei companii de bijuterii situat in Paris, s-a dat drept expert si a reusit sa fure obiecte in valoare de 5,2 milioane de euro. Totul s-a intamplat la finalul anului trecut, iar procurorii l-au prins acum pe faptas.

Ploscaru George este cel in cauza, iar autoritatile din tara noastra au descoperit ca el s-a aliat cu doi cetateni sarbi pentru a da marea lovitura.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe 30 decembrie 2016, romanul a patruns, dupa o prealabila programare, in showroom-ul privat al marcii elvetiene de bijuterii situat in Paris, recomandandu-se drept gemolog, sub numele de \”Mizrahi\”. El a parut interesat de examinarea a doua diamante in stare bruta si doua inele placate cu diamante.

Vanzatorul i-a dat bunurile respective intr-o cutie. Ploscaru George, dupa ce s-a facut ca le examineaza, a schimbat cutiile. Asa ca el a plecat cu cea in care se aflau bijuteriile reale, iar vanzatorul a ramas cu cele false.

Potrivit intelegerii, romanului i-a revenit un inel si unul dintre cele doua diamante brute, iar restul bijuteriilor au fost impartite de cetatenii sarbi.

Ploscaru George a vandut diamantul unor israelieni, dar a intrat pe teritoriul Romaniei cu inelul.

El a incercat sa vanda aceasta bijuterie in tara noastra si a intrat in legatura cu doi belgieni si un israelian, dar fara succes.

Ulterior, vineri, pe 13 ianuarie 2017, procurorii DIICOT din Ploiesti au facut mai multe perchezitii in Bucuresti, ocazie cu care au gasit bunul furat. Suspectul a fost retinut pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si furt calificat, iar sambata Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

De asemenea, fata de un alt inculpat a fost dispusa masura preventiva a controlului judiciar, pentru savarsirea infractiunii de tainuire.

Pentru aceeasi fapta mai sunt cercetati alti 6 suspecti.

Publicitate
banner we radio